Coreea de Nord a anunțat că nu va participa la Olimpiada japoneză!

mie, 07 aprilie 2021

Denumită oficial Republica Populară Democrată Coreeană, țara din Asia de Est, Coreea de Nord, a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de vara, de la Tokyo, din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de COVID-19.

Decizia a fost luată în cadrul unei sesiuni a Adunării Generale a Comitetului Olimpic al Republicii, care a avut loc la Phenian. ”Am decis să nu participăm, la această a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, care se desfășoară în Japonia, pentru a ne proteja sportivii – este o criză globală de sănătate, cauzată de pandemia de coronavirus, iar membrii Comitetului Olimpic al țării a propus neparticiparea”, se arată într-un comunicat al unui site de sport din Coreea de Nord.

Treb uie să spunem că în Republica Populară Democrată Coreeană nu s-a semnalat niciun caz de infectare cu COVID-19, datorită măsurilor stricte luate de guvern. De altfel, Coreea de Nord este numită țara cea mai închisă, devenind o fortăreață – frontiera cu China a fost închisă, zborurile internaționale au fost interzise și au fost restricționate toate călătoriile.

Niciun comentariu

adauga un comentariu