Citiți și vă cruciți: Andreea Răducan, în război cu Marian Drăgulescu!

lun, 26 martie 2018

Adică doi campioni ai gimnasticii românești, unul retras în 2002, la 19 ani, vorbesc de Răducan, și altul mult mai puternic, ajuns la 37 de ani, dar fără niciun gând să-și agațe ghetele-n cui, cum se spune, mă refer la Drăgulescu, gata mereu de noi provocări (se pregătește, deja, pentru Europenele din acest an). Din păcate, cei doi au ajuns dușmani, pentru că Răducan și-a schimbat atitudinea față de sportivi și nu prea le mai înțelege nevoile, iar Drăgulescu a-nceput și el să fie ceva mai pretențios, să ceară mai mult respect și aprecieri, ba chiar și sprijin, având în vedere vârsta și experiența lui, dar și eforturile pe care le depune, pentru a se menține sus.

”Nu voi mai permite acuzaţii în spaţiul public şi nici exagerări, care de cele mai multe ori au fost nefondate. Sper să nu fie nevoie, dar dacă va fi nevoie, vom apela şi la justiţie, dar eu sper să nu fie cazul”, amenința Răducan la Adunarea Generală de alegeri din 2016.

”Sunt avertizat, mai mult sau mai puțin oficial din conducerea sportului, că va urma o conferință de presă, ca start la o campanie de denigrare a mea, dacă voi da curs acțiunii în instanță a actualului președinte FRG.
Este fără precedent în gimnastica românească, ceea ce se întâmplă în mijlocul unui ciclu olimpic, cu 2 ani înaintea JO Tokyo 2020.
1. În acest moment are loc cupa mondială de la Doha. Echipa României a plecat fără personal medical. Astăzi Cristian Bățagă a făcut ruptură de tendon ahilian.
2. Dintr-o neglijență a FRG cu care s-au intocmit formalitatile pentru concurs, am fost obligat să concurez la Swiss Cup în Noiembrie 2017, solicitând concediul de odihnă pentru a motiva absența din țară.
3. Nerecunoașterea mea ca sportiv de înaltă performanță în luna Decembrie de către FRG, nu mi-a adus doar mie prejudicii, ci a nedreptățit financiar și moral întreaga echipă care m-a pregătit pe mine: cei 4 antrenori și echipa medicală.
4. Deși exista oportunitatea, FRG a refuzat includerea Cătălinei Ponor și a mea pe lista candidaturilor ca reprezentanți ai sportivilor în conducerea Federației Internaționale de Gimnastică”, anunța și Marian Drăgulescu pe Facebook, care se referă la Adunarea Generală de mâine. Și credem că Marocanul are mai multe bile negre pentru Federația condusă de Răducan, dar poate că și-a oprit ceva ași în mânecă. Cert este că în gimnastica românească a intrat dihonia, asta și-a dorit Răducan?

P.S. 1 Cristian Bățagă se calificase, într-adevăr, în finală la cal cu mânere, la Cupa Mondială de la Doha, dar n-a mai apucat să și concureze, pentru că s-a accidentat. De altfel, sportivul a rămas în Qatar, unde a și fost operat

P.S. 2 Sunt zvonuri că maine, înaintea Adunării generale a federației de Gimnastică, Comitetul Executiv îl va concedia pe Nicolae Forminte, coordonatorul loturilor de gimnastică feminine de la Deva, urmând să fie înlocuit cu Lucian Sandu, un alt personaj de tristă amintire, care a contribuit din plin la decimarea lotului olimpic 2013 – 2016, de la Izvorani, în colaborare cu Adela Popa și Ioan Coroiu și sub oblăduirea coordonatorilor Bellu și Bitang. Dar să așteptăm până mâine…

Ionel Pană

Comments are closed.