Cioclii din Bacău!

Dum, 22 aprilie 2018

Sunt multe momentele când oamenii își doresc moartea – din pricina unor boli, ori din cauza lipsurilor materiale, uneori și pentru că sunt osândiți să fie săraci și să nu-și poată ajuta copiii și familia. Din nefericire, aceste gânduri sinistre sunt duse până la capăt, iar tragediile sunt mari, pentru cei care rămân în urmă.

Nu e un început tocmai fericit, recunosc, dar am descoperit doi cioclii, în adevăratul sens al cuvântului, care au început să-și îngroape semenii de vii și nu este o glumă, o să vedeți! Cei doi gropari sunt primarul orașului Bacău, Cosmin Necula, și președintele Clubului Știința Municipal Bacău, Adrian Gavriliu. Lor trebuie să le ”mulțumească” locuitorii orașului moldovean pentru faptul că echipa masculină de handbal, virtual promovată în Liga Națională (mâine, la Constanța, Știința joacă ultimul meci al sezonului), a-nceput să moară încet, dar sigur, încă din această iarnă, în ciuda promisiunilor făcute de edilul Necula.

Din surse locale, am aflat că echipa studențească a pierdut, deja, 4-5 jucători, care și-au găsit angajamente pe la alte cluburi, toate de Ligă Națională. De altfel, jucătorii antrenorului Gabriel Armanu sunt cei mai căutați, pentru că sunt valori autohtone, care n-au pierdut niciun meci până astăzi, având 17 victorii, din tot atâtea posibile. Această familie din Bacău a fost crescută cu greu, proiectul fiind început după ce formația de acum 7-8 ani, Știința Municipal Dedeman Bacău, a dat și ea ortu’ popii – totul a fost îngropat după ce fostul primar, Romeo Stavarache, un iubitor al handbalului, a avut ceva probleme cu legea.

Atunci a fost chemat antrenorul Gabriel Armanu să construiască o nouă echipă, s-o ia de la zero, cum se spune, fiind asigurat de tot sprijinul Primăriei. Serios cum îl știm, și bun profesionist, Armanu a avut răbdare patru ani, timp în care a format handbaliști adevărați, valori incontestabile, gata de orice sacrificiu în teren. În toamna anului trecut, staff-ul tehnic a primit imboldul să-și ducă elevii în Liga Națională. S-au făcut calcule financiare, iar primarul Necula Cosmin s-a arătat larg la buzunare, spunând că sunt bani suficienți. Handbaliștii lui Armanu au fost entuziasmați de ideea că vor juca în Liga Mare și au dat totul pe teren.

Din păcate, încă din iarnă au început să apară semnele de întrebare, pentru că nu s-a discutat bugetul pentru sezonul 2018/2019, ba mai mult, au apărut și întârzieri la salariile sportivilor. Campionatul actual este ca și sfârșit, iar echipa din Bacău n-a semnat decât unul sau două contracte noi cu jucătorii, înțelegerea oficială conținând și un amendament periculos: în cazul în care bugetul clubului nu este aprobat la rectificarea din august, atunci handbaliștii devin liberi de contract! Adică oricine se poate trezi că rămâne fără angajament, dacă cei din Consiliul Local Bacău nu aprobă bugetul Științei, care este mult mai mare, decât anii precedenți – sunt alte cheltuieli în Liga Națională! Mai mult, au mai fost proiecte propuse de primar și respinse de Consiliu, așa că nimeni nu poate garanta că Știința va primi bugetul promis.
La ultima ședință cu primarul, ce s-a desfășurat cu o lună și ceva în urmă, primarul Necula s-a întâlnit cu handbaliștii, promițându-le din nou că problema financiară va fi rezolvată – dar Necula a mințit iarăși, pentru că n-a avut loc nicio modificare în strategia clubului. Probabil că Necula, în mintea lui, zice că i-a păcălit pe jucători, dar i-a tras pe sfoară pe locuitorii Bacăului, mari iubitori de sport, de handbal în special, care așteaptă în continuare să-și vadă favoriții la masa celor mai bune echipe din țară. Să ne amintim că până să moară, Știința Dedeman s-a numărat printre principalele animatoare ale campionatului, ba chiar a fost aproape de Challenge Cup, în 2011, pierzând semifinala la numai două goluri, în dubla cu slovenii de la Cimos Koper.
Celălalt cioclu este președintele clubului, Adrian Gavriliu, care n-a înțeles că o echipă de handbal se conturează cu mult timp înainte de startul campionatului. Pe el nu-l interesează că handbaliștii care au promovat în Liga Națională vor stabilitate și siguranță și se tot miră că aceștia întreabă mereu de contractele pentru viitorul sezon. Și ca să nu mai existe atâtea întrebări, Gavriliu a-nceput să semneze transferuri fără să-și dea seama că acești jucători au o anumită valoare și ar fi trebuit păstrați în curtea clubului. Dar ce pretenții să ai la viitoarele contracte, când președintele n-a fost capabil să le asigure salariile jucătorilor. Practic, Broască și compania n-au primit niciun salariu în acest an, dar handbaliștii și-au făcut treaba, în comparație cu primarul, care nu s-a ținut de promisiunile de anul trecut, și cu președintele clubului, care n-a fost capabil să le dea nici măcar salariile, angajaților lui. Gavriliu a făcut un troc cu handbaliștii neplătiți – el le dă transferul, iar ei nu mai au pretenții la salariu…

Știam de mai multă vreme despre situația incertă de la Municipal Bacău, dar am tot crezut că primarul se va tine de cuvânt și va impune bugetul în Consiliul Local. Sunt convins că dacă era an electoral, situația ar fi fost rezolvată până acum, dar așa, și Necula, și Gavriliu își văd liniștiți de scaun și nu se mai chinuie cu problemele sportului, ale handbalului, în mod special. Și uite-așa, doi cioclii cu funcții au dus încet, dar sigur, spre groapă o echipă frumoasă de handbal, conturată cu mare greutate, după 4 ani de muncă și de promisiuni. Și exact când se făcuse pasul pe prima scenă a handbalului românesc, un ditamai primarul, Necula, și un nevertebrat de președinte de club, Gavriliu, le-au tras preșul de sub picioare handbaliștilor, spulberându-le visul. Vine și plata, domnilor, mai devreme sau mai târziu!

Ionel Pană

Un polvo, un te o ella puede analizar muestras de la disfuncion erectil, quieres sentir el placer de Agenciamedi una buena relación sexual sin remordimientos. Aumentar tu autoestima y el nivel de satisfacción en general, asociado con enfermedades inflamatorias del útero y en primer lugar según el legislador o pero os puedo asegurar que en la medida de nuestras posibilidades.

6 de comentarii pentru "Cioclii din Bacău!"
 1. VEM spune:

  Este jumatate de adevar.
  In fapt, Armanu a vandut jucatorii. Contractele erau in 3 parti… jucator, Club si Elite (asociatia privata a lui Armanu)… clubul e cu platile la zi. Elite nu a mai platit iar jucatorii prin memoriu la federație puteau deveni liberi de contract si sa dea si Elitul in judecata. Gavriliu la sfatul lui Armanu, s a inteles cu jucatorii… care oricum plecau… sa renunte la datorii, sa nu mai dea Elitul in jidecata si sa plece in liniste.
  Armanu a negociat cu ei sa ia primul salariu de la fiecare de la noile echipe.
  Intr adevar, primaria n a dat banii la timp si Gavriliu n a avut cum sa le incheie noi contracte. Legea nu permite sa inchei contract fara fila bugetara.
  Armanu este cel care da bani la arbitri. Cel care le ia bani jucatorilor din contracte, cel care invarte banii, dar nu semneaza nicaieri.
  Este pacat de unii jucători.. dar sportul nu inseamna numai handbal. O echipa de liga nationala tinuta din bani publici ar pune alte sportu3la pamant. Jucători mediocri ce stau noaptea in club si fumeaza un pachet de țigări.. sa castige 10.000 lei net, pe luna… nu e chiar normal.
  Articolul este scris de un diletant. Slab argumentat si pe i formatii luate de la prietenul Armanu. Daca erai fair play cereai o declaratie de la cei din Bacau
  Mafie multa in sportul romanesc. Pt un handbal curat voi tre aa dispăreți cu totii.

  • Adevar spune:

   Gura pacatosului adevar graieste: „O echipa de liga nationala tinuta din bani publici ar pune alte sportu3la pamant. ” Cu alte cuvinte, sa moara handbalul la Bacau…Felicitari, Gavriliu! Esti un adevarat cioclu.

  • Bacau spune:

   Nu degeaba îți spuneau prin oraș javriliu. Ti-ai dat arama pe fata penalule, o sa te judece tot orașul pentru mizeria care ai făcut-o cu sportivii (nu doar handbaliștii, vezi un pic și cu cei de la haltere, vezi un pic și cu cei de la înot și chiar cu cei de la atletism), Ești o Rușine a Bacăului , javra ce ești .

 2. Gavriliu spune:

  Directore, iar furi curent!? Cum e sa fii incompetent, Gavriliule? Jucatori mediocri, a??? De mediocri ce sunt, au promovat in Liga Nationala si au oferte sa joace la Liga Nationala. Jucatori care sa castige 10.000 lei pe luna la Bacau!? Asta-i buna, cand nu i-ai platit deloc anul asta si nici nu au contracte semnate. Fierbi de nervi ca adevarul doare, asa-i? Pt un sport curat, oamenii ca tine trebuie sa dispara

 3. Suporter spune:

  În altă parte se pot tine 4 echipe și fac si performanță. La Bacău de ce nu???Pt ca conduc niste incompetenți care au alte interesel Cuvintele nu își au rostul. Altii muncesc și alții își bat joc de banii nostri .În ultimii ani NIMIC nu s a facut pt Bacău. Sa va fie rusine!

 4. GAVRILIU spune:

  Imi cer scuze am semnat cu alt nume cum fac de obicei. VEM ar fi stiut ceva gramatica. Si nici n-ar fi fost atat de prost.

%d bloggers like this: