Cinci legende ale boxului și revenirile lor surpriză… după pensionare!

mie, 07 octombrie 2020

Și vorbim de boxeri profesioniști, foști campioni mondiali la categoria grea, pugiliști care au scris istorie prin victoriile lor și modul bărbătesc prin care le-au obținut! Ei își agățaseră mănușile în cui, însă au revenit în ringul care le-a dat atâtea satisfacții, chiar și după 15 ani, cum este cazul lui Mike Tyson. Sigur, unii o fac din sărăcie, alții se gândesc să demonstreze că au rămas puternici, chiar dacă vârsta spune altceva, în orice caz, toți sunt păcăliți de anumiți promotori, care știu că oamenii vor circ, iar aceștia se pricep foarte bine la așa ceva. Legendele de astăzi se numesc Mike Tyson, Ray Jones Jr, Oscar de la Hoya, Evander Holyfield și Julio Cesar Chavez.

Mike Tyson, alis Iron Mike!

Este aproape obligatoriu să începem cu Mike Tyson, pentru că a devenit cel mai tânăr campion mondial la categoria grea, din istoria boxului profesionist, cucerind centura cu diamante la doar 20 de ani. A fost pugilistul anilor ’80 – ’90, cu o forță în brațe devastatoare! Dar ultima lui luptă, ca boxer în activitate, a avut lot în 2005 și s-a soldat cu o înfrângere după opt reprize, în fața lui Kevin McBride. La 54 de ani, Iron Mike a fost convins să revină între corzi, după o pauză de 15 ani!, împotriva unui alt pensionar, să spun așa, ceva mai tânăr, de doar 51 de ani, Roy Jones Jr. Se spune că meciul va fi unul demonstrativ, având în vedere vârsta celor doi, însă rețeta financiară este una de milioane bune de dolari, iar boxerii trebuie să facă ceva ca să-și merite banii. În plus, dacă Mike ia câțiva pumni în figură, păi atunci să te ții, va trebui ca Ray să-și ferească și urechile, pentru ca Tyson să nu muște din ele. Amintiți-vă de ce a păți Holyfield în 1996!

Ray Jones Jr sau Captain Hook!

Este considerat unul din cei mai buni boxeri din toate timpurile, luptând și excelând la toate cele cinci categorii de greutate la care a luptat și deținând centura cu diamante la patru dintre ele – mijlocie, super mijlocie, ușoară și grea. Se pare că și acum posedă viteză uluitoare de execuție, are o condiție fizică de invidiat, se mișcă în permanență și are reflexe bune. Și, atenție!, și-a încheiat cariera cu doi ani în urmă, la vârsta de 49 de ani, cu o mare victorie, în fața lui Scott Sigmon. Acum, la 51 de ani, a răspuns pozitiv provocării lui Tyson și cred că după prezentările făcute va fi un meci de box în toată regula, nicidecum o luptă demonstrativă, așa cum se anunță!

Oscar de la Hoya sau Băiatul de Aur!

Este unul din cei mai mari boxeri ai lumii, care a șocat prin anunțul său, de la începutul acestui an, că vrea să revină în ring profesionist, la 47 de ani. ”Zvonurile sunt adevărate și voi începe să lupt în următoarele săptămâni. Boxul mi-a dat tot ce am astăzi și mi-e dor de el”, a declarant Oscar, pentru presa internațională. Doar că planurile sale au fost, oarecum, încetinite, din pricina COVID-19 și a impunerilor de distanțare socială. Să spunem că pugilistul născut în California a câștigat 10 titluri mondiale, la șase categorii diferite de greutate. De-a lungul carierei sale de boxer profesionist, care a durat 16 ani, de la Hoya s-a întâlnit în ring cu cei mai valoroși luptători ai generației sale: Floyd Mayweather, Manny Pacquiao, Bernard Hopkins, Shane Mosley, Hector Camacho și Julio Cesar Chavez.

Evander Holyfiel sau The Real Deal!

Este un fost vânzător, de aici i se trage și ”alintul”, dacă-l putem numi așa. A fost campionul incontestabil al începutul anilor ’90, la categoria grea. Este singurul pugilist care a câștigat centura mondială, în patru ocazii distincte. Cele mai spectaculoase lupte ale lui Evander sunt, fără îndoială, cele în care l-a avut ca adversar pe Mike Tyson, din 1996 și 1997, una dintre ele lăsându-se cu o reală mușcătură de ureche, din partea lui Iron – Holyfield le-a câștigat pe amândouă! A fost campionul celor trei versiuni unificate, WBA, WBC și IBF, din 1990 și până în 1992. Și-a încheiat cariera în 2011, cu o victorie la danezul Brian Nielsen. Holyfield a lăsat să se înțeleagă, pe rețelele de socializare, că ar vrea să revină în ring. Din clipul pe care el l-a postat, se vede cum boxerul de 57 de ani își înfășoară mâinile, înainte să înceapă antrenamentul.

Julio Cesar Chavez sau El Gran Campeon Mexicano!

Chavez a fost un luptător cu un stil acerb, imposibil de imitat. A fost campion mondial la patru categorii de greutate, având un început de carieră unic – 87 de lupte consecutive, fără să cunoască înfrângerea. Până la urmă, mexicanul a acumulat 107 victorii în cariera sa, din care 85 prin KO, dar a și pierdut 6. S-a retras oficial în 2005, ultima sa luptă transformându-se într-un eșec, în fața americanului Grover Wiley. După 14 ani, însă, adică în 2019, Chavez a pus din nou mănușile, pentru a se lupta cu compatriotul său Jorge Arce, un pugilist cu 17 ani mai tânăr decât el. La cei 57 de ani ai săi, Julio a rezistat în ring, au fost chiar trei astfel de lupte, însă toate în scop caritabil – toți banii câștigați la acele gale au fost donați unui centru de reabilitare a consumatorilor de droguri.

Comments are closed.