Chiar dacă n-a forțat pe Bosfor, Craiova a umbrit Semiluna de la Marea Marmara!

sâm, 07 aprilie 2018

Vorbim de una din semifinalele Cupei EHF, la handbal feminine, în care SCM Craiova a-ntâlnit în deplasare pe Kastamonu Belediyesi din Turcia. A fost încă un examen de maturitate al grupării oltene și, mai ales, al antrenorului Bogdan Burcea, un test trecut cu bine, în fața Europei handbalistice.

Craiova a câștigat doar la un gol diferență, 23-22, pentru că și-a dorit un scor cât mai strâns, pentru că s-a protejat de accidentări, pentru că a trebuit să lupte și cu un arbitraj ostil, mai mult în prima repriză, dar și pentru faptul că mai există și un al doilea meci, în Bănie, acolo unde oltenii își vor purta favoritele spre calificarea în finală. Și sunt convins că Polivalenta craioveană, cu mult mai frumoasă și modern ca cea din Kastamonu, va fremăta de entuziasmul gazdelor – se vor auzi, probabil, în toată Oltenia, strigătele de încurajare, uralele și cântecele unice, ale iubitorilor de handbal. Și nu mai este mult până la retur, pentru că exact peste o săptămână adversarele noastre din Turcia vor afla ce-nseamnă dragostea oltenească și atașamentul pentru culorile alb-albastre!

Revenind la meciul de astăzi, din Turcia, trebuie să spun că m-am temut un pic – pe fondul unor ratări inexplicabile ale fetelor noastre, din poziții extrem de favorabile, dublate și de un arbitraj cu multe greșeli, mai mult în defavoarea noastră, am crezut că turcoaicele vor veni în valuri peste noi și vor lua un avans irecuperabil. A fost 11-15 la pauză, iar acest deficit de patru goluri putea să ne fie fatal. Doar că Florianu și Pricopi și-au revenit din pumni, cum se zice, și au jucat pentru echipă – au coordonat bine acțiunile, au dat pase perfecte, pentru Klikovac, Elisei sau Nikolic, iar în apărare au luptat cu toată ființa lor.

Și spun din nou că n-au mai forțat, după ce tabela s-a mai liniștit, mai ales că și gazdele și-au dat seama de valoarea handbalistelor din România. Și mai sunt doar câteva ore până la Învierea Lui Iisus Christos, o bucurie în plus pentru noi, creștinii ortodoxi, pentru Țicu și compania, chiar dacă se vor afla peste o Mare și câteva țări!

Kastamonu – SCM Craiova 22 – 23 (15-11)
SCM: Țicu 7, Klokovac 6, Ardean 3, Florianu 3, Nikolic 2, Pricopi 2

Comments are closed.