Bronzul a ajuns la Zalău!

joi, 04 mai 2017

În sfârșit, HC Zalău și-a primit medaliile de bronz, pentru locul trei ocupat la finalul Ligii Naționale feminine, spre satisfacția iubitorilor de handbal de la poalele Meseșului. Festivitatea a avut loc la finalul meciului din optimile Cupei României, dintre trupa lui Gheorghe Tadici și gruparea olteană SCM Craiova. A fost emoționant, și pentru antrenor, care a luptat din greu să prindă un loc pe podium, după cinci ani de secetă, și pentru handbalistele mai tinere, care au obținut, în premieră, acest succes important, dar și pentru spectatori, mulțumiți că aplauzele și încurajările lor, din ultimul sezon, s-au transformat în bronz. ”Este o medalie muncită și meritată”, declara Tadici, care a primit asigurări din partea oficialităților orașului că va fi sprijinit în continuare.

Din păcate, meciul contra Craiovei, din optimile Cupei României, a fost pierdut, scor 19-24, dar gazdele au ratat nepermis de mult, ba chiar s-a simțit un pic și aerul de vacanță, în vestiar. De altfel, nici Tadici n-a mai pus presiune ca altădată, pentru că socotelile în acest sezon erau, deja, încheiate – prin locul trei ocupat în Ligă, Zalăul și-a asigurat prezența în cupele europene, iar o luptă și în Cupa României ar fi fost zadarnică, dacă ne gândim că CSM București este o trupă invincibilă, ce-și dorește și acest trofeu, firește.
De partea cealaltă, Craiova a speculat apatia gazdelor și a jucat la randamentul maxim, pentru că doar prezența în finala Cupei îl mai ajută pe antrenorul Burcea să-și ducă fetele în Europa.
Și pentru că tot suntem la capitolul Cupa României, programul de azi cuprinde alte patru partide:
– CS Minaur Baia Mare – CSM Roman, ora 16:30
– HC Dunărea Brăila – CS Măgura Cisnădie, ora 17:00
– CS Rapid USL Metrou – CSU Danubius Galați, ora 17:00
– ASC Corona 2010 Brașov – CSM Bistrița, ora 19:00
Ionel Pană kader2

Comments are closed.