Brânză de Dragomirești Vale!

mar, 04 decembrie 2018

Nu este vorba de vreo marcă înregistrată, ne referim la un fotbalist grizonat bine de tot, care ne-a atras atenția, prin dăruirea cu care a evoluat, la meciul de Liga a IV-a ilfoveană dintre Unirea Dobroești și Dragomirești Vale. În ciuda părului cărunt, fundașul s-a dovedit un stâlp al apărării echipei sale, oprind multe din atacurile gazdelor și contribuind decisiv la victoria Dragomireștiului (oaspeții au învins cu 2-0).

De la antrenorul său am aflat că pe omul nostru, trecut de prima tinerețe, îl cheamă Florin Brânză și are 41 de ani! L-am fotografiat și la câteva zile l-am și contactat, pentru a afla o poveste, dacă ea există – vă las pe dumneavoastră să decideți…

”Pe 20 decembrie împlinesc 41 de ani și nu simt deloc această vârstă, nu știu când au trecut anii. Recunosc, însă, că după fiecare meci jucat îmi revin mai greu, mă simt de parcă aș fi bătut, pentru că noi, la echipă, nu avem mijloace de recuperare, cum ar fi saună, bazin și masaj. O să joc până când voi simți că sunt util echipei, nu cred că aș accepta să stau în teren și să treacă adversarul pe lângă mine ca o vijelie, iar eu să nu mai reacționez.

Povestea cu fotbalul este din copilărie, unde mi-am petrecut-o la Săbăreni, și cred că această dragoste mi-a transmis-o tatăl meu, care a fost un jucător valoros. El m-a împins spre acest sport, însă la un moment dat eu am preferat să mă-ndrept către învățătură, nu prea mai mergeam la antrenamente. Și am făcut și liceul, după care am făcut și facultatea la Târgoviște, una cu profil de economic, dar care nu m-a ajutat deloc în carieră. Am fost mai întâi mecanic de mașini de cusut la APACA, apoi am ajuns consultant ethnic, tot în Industria Textilă, iar acum sunt reprezentant de vânzări, tot pe profil.

Și, până la urmă, am revenit și la fotbal, pentru că prima dragoste nu se uită. Eu locuiesc acum în Satul Zurbaua și când am aflat că la Dragomirești Vale s-a făcut o echipă de fotbal, m-am și dus să mă înscriu – era anul 2005, de atunci joc aici. Nu există motivații financiare, noi stăm la echipă de plăcere, ne face bine să alergăm 90 de minute, să depunem efort, să ne agităm și să trăim intens fiecare meci – în felul ăsta mai scăpăm de stressul cotidian, de problemele noastre de acasă. Când intru în teren, eu mă rup de realitate, și mă bucur de fiecare minut pentrecut pe iarbă, cred că am redescoperit pasiunea pentru balonul rotund”, ne spunea Florin Brânză.

Sigur, nu este o poveste ieșită din comun, însă fotbalistul nostru de 41 de ani poate fi luat drept reper pentru tinerii din satul lui, poate chiar și din celelalte comune unde se deplasează Dragomirești Vale. Așa cum mie mi-a atras atenția, omul cu părul cărunt îi poate determina pe cei cărora nu le place un sport anume, poate chiar și un simplu alergat, să-și reconsidere atitudinea față de mișcare, care înseamnă sănătate, cum ne demonstrează amicul nostru Brânză. Și până la urmă am mai aflat ceva, Florin are 4 copii, iar el vreau să fie un exemplu – ceea ce și este!

Ionel Pană

IMG_4675 IMG_4702

Comments are closed.