Bayern Munchen este noua regină a Europei!

sâm, 25 mai 2013

Bayern Munchen s-a impus cu 2-1 în finala Ligii Campionilor disputată la Londra cu Borussia Dortmund. După o primă repriză dominată de Borussia, Bayern a deschis scorul în repriza a doua prin Mandzukic, Gundogan a egalat din penalty, dar Robben a adus trofeul la Munchen cu golul marcat în minutul 89.

Borussia a dat impresia că nu are adversar în primul sfert de oră al partidei de pe Wembley. Marea galbenă din tribune s-a confundat cu cea de pe teren, jucătorii Borussiei arătând în multe momente că parcă sunt mai mulți decât adversarii lor.

Blaszczykowski și mai ales Lewandowski au făcut ravagii în apărarea lui Bayern, care nu semăna deloc cu echipa ce emitea pretenții la marele trofeu, însă Neuer a fost eroul celor din Munchen.

Portarul lui Bayern a fost pus serios la treabă și la ocaziile lui Reus sau Bender din minutele următoare, pe fondul unui joc entuziasmant al Borussiei.

Abia în minutul 27 a dat și Bayern semne de viață în atac, cu o mare ocazie de gol semnată de Mandzukic. Weidenfeller a fost și el la înălțime în poartă, reușind să devieze balonul în transversală. Tot el a scos incredibil șutul expediat de Robben în minutul 30.

Prima repriză a mai oferit câteva ocazii de ambele părți, însă s-a încheiat fără ca tabela să fie modificată. Golurile au venit abia după pauză, când Bayern a revenit mai montată de la vestiare.

 

Scorul a fost deschis în minutul 60, însă reușita îi aparține în mare parte lui Robben, care a urcat superb pe stânga și l-a scos din poartă și pe Weidenfeller. Pasa din lateral a ajuns în fața porții la Mandzukic, care a îndeplinit o simplă formalitate cu un șut sec în poarta goală.

Doar șase minute a rezistat avantajul lui Bayern. Reus a ajuns cu mingea în careul advers, însă a fost lovit în abdomen de Dante, gestul necugetat al fundașului lui Bayern fiind sancționat cu penalty. Gundogan a executat cu mult calm de la punctul cu var în dreapta, Neuer sărise în partea opusă și Borussia restabilea egalitatea.

Dante a fost iertat și de cartonașul galben meritat pentru lovitura lui, putând fi eliminat pentru cumul de cartonașe. De eliminare a fost iertat și Ribery în prima repriză, când și-a lovit intenționat cu cotul adversarul, dar n-a primit nici măcar un cartonaș galben de la italianul Nicola Rizzoli.

Când toată lumea se aștepta ca meciul să inre în prelungiri, în stilul clasic al unei finale de asemenea importanță, Ribery a găsit un culoar de pasă în careu pentru Robben, iar acesta a rămas singur cu Weidenfeller, pentru a-l învinge cu un șut în partea dreapta.

Sursa: Onlinesport

Comments are closed.