Barajul pentru Liga Florilor, o luptă inegală între cele două ligi!

vin, 11 iunie 2021

Și spun asta, pentru că aveam pretenții la cele două echipe din Divizia A, Corona Brașov și CSM Roman, grupări de tradiție în handbalul românesc. Din păcate, și Corona, și CSM Roman au dezamăgit, nu atât prin rezultate, cât mai ales prin prestația de pe semicerc.

La Corona a fost scandal chiar înainte de plecarea fetelor spre turneul de baraj – antrenoarea Simona Gogârlă n-a mai fost dorită sub Tâmpa, pentru că s-a făcut o coaliție masculină, ce l-a avut în prim-plan pe tehnicianul Alin Bondar. Noul venit, cu doar o săptămână înainte de baraj, a ratat lamentabil examenele cu Dacia Mioveni și SCM Craiova, echipă fiind total debusolată. Nu știm dacă Gogârlă ar fi reușit mai mult, dar nici lui Bondar nu-i acordăm circumstanțe, pentru că s-a angajat într-o luptă, pentru care n-a fost pregătit.

Și mergem la Roman, dar numai cu gândul la anii din trecut, când Florentin Pera era antrenor și ducea echipa în cupele europene. După demiterea lui, printr-un artificiu de care se face vinovată și Federația de Handbal, la Roman s-au schimbat antrenorii pe bandă rulantă – primarul de atunci a făcut experimente cu echipa, care, într-un final, s-a desființat. Acum se încearcă reînodarea acelui drum și acelor performanțe, dar este greu să o iei de la capăt, trebuie multă răbdare și oameni de calitate.

O altă dezamăgire, de data aceasta de pe prima scenă a campionatului, este SCM Craiova, echipă care a căzut cu viteză pe toboganul contraperformanței. În 2018 câștiga Cupa EHF, pentru ca acum să lupte într-un baraj pentru rămânerea în Liga Mare. Sigur, tot mereu se arată cu degetul către antrenor, dar în acest caz tehnicianul Bogdan Burcea se pare că are proptele serioase, prin Primăria Craiovei. Și nici viitorul nu arată prea bine, pentru că n-am aflat să existe un plan de redresare. Craiova a scăpat de retrogradare, pentru că adversarele au fost mult prea slabe, mă refer la Corona și Roman, iar în cazul Daciei Mioveni grupul de fete condus de Gică Covaciu nu s-a întrebuințat la maxim – oricum la pauza meciului dintre cele două, Dacia avea o roată avans!

Și pentru că a venit vorba de Dacia Mioveni, aș vrea să spun că este singura echipă care se poate bucura din plin – promovată în Liga Florilor doar cu un sezon în urmă, gruparea argeșeană a reușit să acumuleze opt victorii și un egal. Mai mult, dacă gestiona cu mai mare atenție finalurile mai multor întâlniri, probabil că ar fi scăpat și de acest baraj, care i-a pus doar probleme emoționale. S-a creat la Mioveni un grup puternic de jucătoare, care poate face față oricărui adversar. Și mă gândesc la Cârjan, Toma, Banciu, Boian, Tomescu și la portărița Tamara Popovici. Despre viitor, numai de bine – am aflat că oficialii orașului sunt mulțumiți de ceea ce s-a realizat, și negociază în aceste zile cu cei doi antrenori, Gică Covaciu, principal, și Daniel Gheorghe, secund.

”Barajul a fost cu multă încărcătură emoțională, și pentru sportive, dar și pentru suporteri și toți cei care punem umărul să iasă bine. Noi am asigurat tot suportul tehnic și financiar, iar rezultatele s-au văzut”, ne spunea președintele clubului, Laurențiu Tudora.
”Trebuie să spun că abia am intrat în vacanță și noi avem lotul complet, ne-am mișcat repede. Și spun că în sezonul care vine vom avea mai mult de lucru – am constatat că sunt 7-8 echipe care s-au întărit foarte mult, cu jucătoare din campionatele Europei. Au venit și antrenori de talie mondială, semn că bugetele sunt de ordinul milioanelor de euro. Eu cred că vom avea o Superligă, cu aceste echipe de valoare maximă, cât și o ligă ceva mai modestă – diferența o vor face valoarea loturilor, numele antrenorilor și, și milioanele de euro din contul fiecărei grupări.
În ceea ce ne privește, suntem mulțumiți că am rămas în Liga Florilor, însă vreau săs pun că în sezonul viitor vrem o clasare între locurile 8 și 10”, ne spune Directorul sportiv al clubului din Mioveni, Constantin Ciobanu.

Niciun comentariu

adauga un comentariu