Banii n-aduc fericirea… Pe bune?

vin, 25 mai 2018

Proverbul nu este valabil, cel puțin, în cazul a două echipe masculine de handbal, din Divizia A: vorbim de Știința Municipal Bacău, din Seria A, și de CSM Oradea, din Seria B. Ambele au terminat campionatul pe primul loc, având drept de promovare directă în Liga Națională. Dar, ce să vezi – din lipsa banilor (foto: Radio Reșița), nici Bacăul și nici Oradea nu-și vor vedea visul cu ochii, urmând să mai ”patineze” un sezon în a liga a doua.

Despre Știința din Bacău am mai scris – primarul orașului, Cosmin Necula, l-a chemat pe antrenorul Gabriel Armanu, în toamna lui 2017, și i-a spus că poate să lupte pentru promovarea pe prima scenă, pentru că el vrea asta, pentru că orașul merită, din nou, o echipă printre cele mai bune. Și Armanu atât a așteptat – s-a apucat să acumuleze victorie, după victorie, și nu s-a mai oprit până în finalul celor două tururi – a acumulat 54 de puncte, din tot atâtea posibile! Doar că primarul, ca orice politician român, nu s-a ținut de cuvânt și i-a văduvit pe handbaliși și de salariile pe acest an (de șase luni sunt neplătiți), cât și de bugetul pentru sezonul viitor, care nu este sigur și se va hotărâ abia în august, mult prea târziu, pentru o grupare care își făcea planuri pentru viitor. Și dacă primarul o dă cotită cu banii, președintele clubului este ceva mai practic, semnând certificate de transfer, cu condiția ca jucătorii să renunțe la salariile restante.

Și la Oradea este aceeași situație – de câteva sezoane încoace, CSM-ul din localitate, pregătit de antrenorul Sebastian Tudor, termină pe primul loc în serie, având drept de promovare, dar de fiecare dată primăria îi dă răspuns negativ. Așa s-a întâmplat și în acest sezon – Oradea a terminat pe primul loc, acumulând 57 de puncte, cu 18 mai multe decât ocupanta locului doi. Dar ca lucrurile să fie clare, iar jucătorii să nu-și mai facă iluzii, președintele clubului, Șerban Sere, a ieșit într-o conferință de presă și a spus că CSM Oradea nu va juca în Liga Națională, pentru că municipalitatea nu le poate asigura bugetul necesar!

Așadar, în cazul celor două echipe, cel puțin, banii le-ar aduce împlinirea visului de a juca în Liga Mare, iar împlinirea unui astfel de deziderat îți poate aduce și fericirea!

Ionel Pană

Comments are closed.