Axintele lui Costel Pană în criză: toţi jucătorii puşi pe liber

mar, 09 decembrie 2014

O veşte surprinzătoare a venit luni seara de la una dintre echipele care aveau gânduri de promovare la începutul actualului sezon al Ligii 3. Astfel, conducerea Viitorului Axintele a reziliat ieri contractele tuturor celor 24 de jucători pe care îi avea în lot, însă toate salariile au fost achitate la zi, inclusiv pe decembrie.

Mutarea făcută de gruparea ialomiţeană este una care a luat prin surprindere pe toată lumea, în condiţiile în care Axintele era considerată una dintre echipele de top ale eşalonului. Gura târgului spune că unul dintre motivele care au dus la această decizie radicală a fost evoluţia modestă din acest tur de campionat, terminat de Viitorul de abia pe locul 5, la opt lungimi distanţă de Dunărea Călăraşi şi Delta Dobrogea, ocupantele primelor două poziţii din clasament – ambele cu acelaşi număr de puncte.

VEZI CE SPUNE COSTEL PANA

„Este adevărat, luni am reziliat contractele tuturor celor 24 de jucători pe care îi aveam. Toţi şi-au primit salariile la zi, aşa că din punctul ăsta de vedere nu există probleme. În ceea ce priveşte soarta echipei nu pot să vă spun mai multe în acest moment, deoarece nici eu nu ştiu ce se va face mai departe. Dacă se va mai continua sau nu, îmi este imposibil să vă răspund acum.” a declarat Marin Dumitrache, directorul sportiv al echipei

Chiar dacă jucătorii au fost puşi pe liber, ei vor mai juca un ultim meci sub culorile Viitorului. Asta deoarece pentru marţi era deja aranjat un amical cu colega de serie, Metaloglobus, partida urmând a se disputa de la ora 13, pe sinteticul grupării bucureştene, aflat vizavi de Cora Pantelimon.

Partida va fi un excelent prilej pentru fotbaliştii Viitorului de a-şi demonstra veleităţile în faţa celor care vor asista la duelul dintre cele două echipe, în condiţiile în care au devenit liberi de contract şi pot prezenta un interes sporit pentru cluburile care vor să îşi astupe găurile din lot în pauza de iarnă.

Jucători interesanţi sunt destui începând cu golgheterul Andrei Luca, autor a 8 goluri, cel care este secondat în clasamentul marcatorilor echipei ialomiţene de Enciu şi ex-petrolistul Adi Ilie, venit în vară la Axintele. Portarii Răduţă şi Dănciulescu, fundaşii Andrei Sava sau Bogdan Matei, mijlocaşii Cană şi Frangu sunt doar câteva din numele care mai pot atrage atenţia cluburilor

VEZI CLASAMENTUL SERIEI A II-A DIN LIGA 3

Momentul de glorie al echipei din Axintele a fost acum două sezoane, când după un parcurs excelent au ajuns cu un pas în Liga 2. Însă o contestaţie a celor de la Voluntari împotriva câtorva cluburi din subsolul clasamentului, care nu aveau înscrise în competiţiile oficiale cele trei echipe de juniori prevăzute de regulament – acţiune declanşată de gruparea ilfoveană pentru a se salva de la o ruşinoasă retrogradare prin depunctarea celor în culpă – a avut ca victimă colaterală şi echipa ialomiţeană.

Asta deoarece şi Gloria Buzău s-a inspirat de la ilfoveni şi a făcut o contestaţie identică împotriva Viitorului, având drept scop sancţionarea acestora cu 9 puncte, suficiente pentru a asigura promovarea echipei conduse de Dan Tulpan în detrimentul ialomiţenilor. Deşi contestaţia a fost respinsă în cele din urmă din motive juridice, buzoienii au primit o mână de ajutor de la conjudeţenii de la CSM Râmnicu Sărat, care au depus la rândul lor o contestaţie identică împotriva ialomiţenilor, încununată cu succes şi soldată cu picarea Viitorului pe locul 2 şi urcarea Gloriei în eşalonul secund.

Împăcaţi cu soarta în cele din urmă, ialomiţenii au sperat că îşi vor lua revanşa în sezonul următor, dar Voluntariul, cu o echipă complet schimbată şi cu un antrenor nou în persoana lui Adrian Iencsi, a fost imposibil de oprit în cursa spre Liga 2.

Ultima reprezentaţie din 2014 a celor din Axintele îi va avea pe bancă pe Costel Pană şi Ion Nica, cei care au condus echipa începând din etapa a opta, de când primul a fost numit ca principal. Până atunci, de destinele echipei se ocupase directorul tehnic Cristi Sava, ajutat de acelaşi Nica, dar tehnicianul a fost ofertat de Viitorul lui Gică Hagi pentru postul de secund şi a acceptat să plece la gruparea de Liga 1.

Iată şi componenţa lotului echipei Viitorul Axintele, aşa cum a fost anunţată oficial la startul sezonului:

Portari: I. Răduţă, Dănciulescu, I. Sava
Fundaşi: Cioceanu, Bogorodiţă, Pavelescu, B: Matei, Oprişan, Mihociu, Andrei Sava, Cristil
Mijlocaşi: A. Luca, Fl. Petcu, Fl. Dumitrache, A. Tudose, Marele, Cană, Frangu, Al. Gheorghe, M. Croitoru
Atacanţi: A. Enciu, Al. Badea, Ciochină, Adi Ilie

Comments are closed.