Avalanșă de transexuali în voleiul mondial!

vin, 12 februarie 2021

După dezbaterea din 2018, cauzată de apariția primului transexual în voleiul brazilian, vorbim de Tifanny Abreu (foto sus), născută în 1984, la Goias, lumea sportului cu mingea la fileu s-a împărțit în mai multe tabera – una care susține că Federația Mondială de Volei, cât și Comitetul Olimpic Internațional (CIO), au greșit când au lăsat ca bărbații care se simt femei să joace volei în echipe feminine, venind cu argumente din cele mai plauzibile. Mai ales că nici nu este nevoie ca trensexualii să-și facă operație de sex, doar să dovedească un nivel de testosteron, adică de hormon masculin, sub 10 nanomoli pe litru de sânge, și poate concura alături de femei.

Fosta mare jucătoare de volei Ana Paula a trimis o scrisoare CIO, spunând că includerea transexualilor în sportul feminin va deveni o problemă ideologică. ”Va fi o desfrânare pentru femei, vestiarul nu va mai fi atât de sigur și se poate încuraja apariția unei piețe pentru sportivii de acest gen, în care bărbații biologici pot lua locul femeilor în echipă”, a comentat Ana. De altfel, discuția este departe de a se fi încheiat, iar temerea Anei pare justificată, tot mai mulți astfel de bărbați transexuali făcându-și debutul… în sportul feminin! În același an, 2018, un alt transexual, Alessia Ameri, a concurat în campionatul italian de volei.

Iar mai aproape de zilele noastre, mai precis cu o săptămână în urmă, un astfel de sportiv, bărbat-femeie, a apărut în campionatul de volei al Argentinei. Se numește Maia Jasvir Romero (foto jos), de la Centrul de Educație Fizică nr.5, din La Rioja, care și-a făcut intrarea la fileu chiar din prima etapă a campionatului. Federația Argentinei de Volei (FeVA)și-a exprimat un punct de vedere în această problemă: ”FeVA sărbătorește extinderea drepturilor și posibilitatea de a avea o ligă incluzivă care să promoveze nediscriminarea de orice fel. Federația noastră urmează linia Legii 26.743, care stabilește că identitatea de gen este definită de modul în care fiecare persoană se percepe pe sine, indiferent dacă coincide sau nu cu sexul atribuit la naștere”, se arată în comunicatul federal. No comment!

Comments are closed.