Asociația Municipală de Handbal a uitat să mai funcționeze!

Dum, 04 noiembrie 2018

Și este pentru a nu știu câta oară când la meciurile programate în Campionatul Municipal nu se prezinta ba arbitrii, ba cadrele medicale, ba oficialii de la masa tehnică. De data aceasta, la etapa programată în Sala Polivalentă din Dobroești, n-au venit nici oficialii de la masa tehnică, nici arbitrii și nici medicul de serviciu.

Au fost șase echipe care au așteptat sosirea vreunui reprezentant al Asociației Municipale, dar totul a fost în zadar. Prin vestiare și pe holurile arenei sportive se aflau handbaliste de la Dinamic Kids Videle, de la CSM Borz și CSM Udriștoiu, de la ACS Corbeanca, de la ACS Vulturii, de la CSȘ 2 București și, firește, din Dobroești, gazdele acestei runde municipale. O situație deloc singulară, pentru că am aflat că și la Sala Sporturilor din Orașul Pantelimon, unde se aflau alte 4-5 echipe, existau aceleași absențe a oficialilor de la Municipiu.

După ce i-a fost luat fotoliul de șef al Comisiei de Observatori și Delegați, Doru Manea pare să nu mai aibă autoritate și influență nici la Asociația Municipală pe care o conduce, organism care, iată, a uitat să mai funcționeze. Federația Română de Handbal trebuie să se implice grabnic și să facă schimbările care se impun. Există, deja, destule nemulțumiri față de munca funcționarilor de la Municipiu, și din campionatele anterioare, și din cel actual – gestul de a nu se prezenta niciun oficial la meciuri programate este o practică mai veche, asta înseamnând lipsă de respect față de sportivi, de antrenori, de reprezentanții cluburilor.

Dacă una din echipe nu s-ar fi prezentat la partida ce o avea programată, Regulamentul Disciplinar ar fi sancționat-o drastic:
E. La juniori: Ø Pentru prima neprezentare, se va dispune pierderea jocului cu 10-0 la care se adaugă depunctarea cu 2 puncte. Ø Pentru a doua neprezentare, în cadrul aceleiași ediții de campionat, se va dispune excluderea echipei din campionat; Ø Refuzul de a participa la joc sau retragerea de pe teren se sancționează cu excluderea din campionat; Ø Echipele retrase sau excluse din campionat vor fi penalizate și cu 2 (două) puncte în campionatul următor, ce se vor aplica tuturor echipelor masculine sau feminine de juniori (în funcție de categoria care s-a retras sau care a fost exclusă din campionat)

Găsesc că ar fi normal ca Asociația Municipală să plătească cheltuielile de deplasare ale tuturor formațiilor, care s-au prezentat și la Dobroești, și la Pantelimon, iar vinovații de la AMH care n-au făcut programarea sau care nu s-au prezentat la sălile de sport, nu știm exact care a fost situația, să fie chiar demiși. Mai mult, chiar președintele Doru Manea ar trebui să lase locul altcuiva, care are mai multă responsabilitate față de handbalul din Capitală și care dovedește mai mult respect față de participantele la Campionatele Municipale. Se aude și la Federația Română de Handbal?

P.S. La Dobroești, echipele au convenit să joace și fără oficialii Asociației Municipale – s-au arbitrat între ei și și-au făcut singure foile de joc. Să mai spunem că gazdele de la Dobroești au adus la sală și un cadru medical, pe cheltuiala proprie, pentru că altfel nu puteau juca aceste partide nici măcar la modul de amical.

Ionel Pană

foaie 1 foaie 2

foaie 3 foaie 4

Comments are closed.