Arbitrii de handbal Ștark/Ștefan s-au făcut de râs în campionat, ce să mai caute în Europa?

vin, 07 ianuarie 2022

Cuplul român de arbitri Ștark/Ștefan urmează să oficieze la Campionatul European masculin, ce se va desfășura în Slovacia și Ungaria. Înainte de a pleca spre marea competiție, cei doi fluierași au fost desemnați să conducă meciul SCM Craiova – Gloria Bistrița, contând pentru etapa a 10-a a Ligii Florilor.

S-a dorit un fel de încălzire, înainte de Men’s Euro, dar prestația lor a fost una proastă, chiar penibilă, pe alocuri. N-au văzut multe faulturi, au judecat o parte din acțiuni cu măsuri diferite, ba chiar s-au certat și cu jucătoarele, și de la Craiova, și de la Bistrița. La finalul primei reprize, Gloria trebuia să execute o aruncare de la 9 metri, dar Ștefan s-a enervat, pentru că bistrițenele au întârziat execuția, a luat mingea de la locul aruncării și a făcut semn băncii oaspetelor că nu mai are loc nicio aruncare!

Dar fapta cea mai gravă a fost că cei doi au permis un joc de-a dreptul brutal, handbalistei Nicoleta Tudorică. În prima repriză, Tudorică a faultat-o violent pe Jovana Kovacevic, jucătoarea Gloriei având nevoie de îngrijiri medicale minute în șir, chiar pe parchetul sălii din Craiova. Kovacevic a ieșit cu greu din teren, dar i s-a făcut rău și a fost dusă de urgență la spital, după ce i-au fost imobilizate coloana și gâtul. Tudorică a primit doar două minute de eliminare, cu toate că se impunea cartonașul roșu, pentru că i-a pus în pericol integritatea corporală a jucătoarei adverse, poate chiar viața!

Și în timp ce Kovacevic era investigată la spital, Tudorică își vedea nestingherită de jocul ei brutal, fără ca arbitrii Ștark/Ștefan să-i sancționeze faulturile ei dure. Cine vrea să se convingă, să vadă meciul și să constate cât de mult se pricepe această handbalistă la trageri, împingeri, ba chiar și la lovituri nepermise – unele au fost vizibile, altele ceva mai discrete, oricum, nici Ștark, nici Ștefan n-au avut ochi pentru aceste infracțiuni.

Poate ar fi bine ca cei doi arbitri să trimită scrisoare la Federația Europeană și să spună că nu mai pot veni la Campionatul European, pentru că nu sunt în formă, inventează ei ceva, dar numai să nu se facă de râs în fața întregii Europe. De altfel, ei sunt obișnuiți cu sancțiuni de la EHF, cu ani în urmă ei fiind suspendați din cupele continentale, pentru mai multe sezoane, motivele fiind unele jenante!

1 comentariu la "Arbitrii de handbal Ștark/Ștefan s-au făcut de râs în campionat, ce să mai caute în Europa?"
  1. Handbalistă spune:

    Urît Doar buzunare fluierașilor contează ! Recunoscuți de șpăgari !!!

adauga un comentariu