Antrenorul Norvegiei: ”Adversarele vor să ne bată, să joace la Olimpiadă”!

vin, 19 martie 2021

„Suntem umili și știm că ambele echipe, Muntenegru și România, sunt adversare puternice, cu jucătoare bune”, a declarat antrenorul naționalei Norvegiei Thorir Hergeirsson . „Sunt dedicați și vor să joace și la Jocurile Olimpice, așa că toate cele trei echipe vor participa la un turneu puternic, dar una dintre echipe nu va reuși. Trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce putem face, pentru a fi una dintre cele două echipe care se califică”.

Așa arată modestia, bunul simț, profesionalismul, dacă vreți, ale celui mai valoros antrenor de handbal feminin din lume. Și în declarația lui nu este nicio infatuare, pentru că Thorir Hergeirrson știe că toate medaliile olimpice, mondiale și europene le-a câștigat prin respectarea adversarului.

El conduce naționala Norvegiei, ca principal, începând cu 2009, națională cu care a făcut următoarele performanțe:
Jocuri olimpice – un aur, în 2012, și un bronz, în 2016
Campionate mondiale – două medalii de aur, 2011 și 2015, un argint, 2017, și un bronz, 2009
Campionate Europene – patru medalii de aur, 2010, 2014, 2016, 2020, și o medalie de argint, 2012

Pentru toate aceste reușite, antrenorul islandez al Norvegiei,Thorir Hergeirsson, a fost numit Cavaler al Ordinului Regal Meritul Clasa I.

Turneul de la Podgorica începe astăzi, cu meciul dintre Norvegia și Muntenegru, cu fluier de start la 20,30, ora României. Sâmbătă, de la aceeași oră, se joacă Norvegia – România, iar duminică, de la ora 17,00, se joacă Muntenegru – România.

Comments are closed.