Andrei Popescu, CS Cernica: Avem juniori valoroși, însă vrem și o echipă de seniori!

mar, 08 iunie 2021

Într-un timp relativ scurt, la clubul nostru s-au adunat generații valoroase. Chiar la un an de la înființare, am pornit la drum în 2019, se ridicaseră două grupe, cea de 2007 și cea de 2009, care se băteau cu ocupanta primului loc din clasament, la acea vreme. Nici nu-mi făceam probleme că n-aș fi câștigat măcar un titlu, până la urmă, dar am avut neșansa să vină pandemia asta de coronavirus, care a oprit toată activitatea. Și gândiți-vă, nu am impus nimănui vreun obiectiv, era primul an în lumea fotbalului oficial și n-aveam pretenții.

În sezonul care va începe, este clar că am obiective precise – cu grupa 2007/2008 vreau să prind podiumul de premiere. Nu forțez mai mult, pentru că este primul an al lor când vor juca în 11. Iar cu echipa de 2009/2010 vreau titlul național. Repet, cred că am fi câștigat și anul trecut, dacă nu era COVID-19, așa că micii fotbaliști nu vor fi surprinți de pretențiile mele. În susținerea acestor obiective vin și cu argumente:

– Grupa de 2007, antrenată de Ionel Nica, este una extrem de talentată, de la un capăt la altul, fiind condusă în teren de liderul Marian Pălău, un fotbalist care poate juca și ca fundaș, și ca mijlocaș. Eu am fost modest când am spus că vreau podiumul, însă nu voi fi surprins dacă vom juca finala campionatului, mai vedem!

– La echipa de 2009/2010, pregătită de tehnicianul Adrian Apostol, remarc tot vestiarul, unul echilibrat și foarte muncitor. Aici avem și individualități care pot face diferența oricând, și nu contează ce adversar vom avea în față – și mă gândesc la portarul Andrei Cioflică, la fundașul Andrei Duță sau la vitezistul nostru Dănuț Buhai, un mijlocaș dreapta mai mic de statură, dar care compensează prin viteza cu care își depășește omul din față.

– Mai avem o echipă de 2006, una ceva mai modestă, de la care se remarcă mijlocașul David Zarzără, antrenată tot de Ionel Nica. Anul acesta vreau ca și ei să acumuleze ceva experiență, să-și ridice un pic pretențiile, pentru că este posibil să am o mare surpriză pentru ei!
– Și, în fine, să vorbim un pic și de grupa 2012/2013, una abia cristalizată, care se află sub bagheta lui Iulian Roșu, nimeni altul decât campionul național cu Astra, de pe vremea lui Șumudică, și cu Steaua, din era Reghencampf. Și se cunoaște că a jucat la nivel mare, pentru că este un tehnician răbdător și iubitor de copii, un diplomat de excepție, ce să zic! Niciodată nu vine cu mâna goală la copii, le aduce banane, ciocolată și alte dulciuri, cu care îi tratează în pauzele de antrenament. Pe acești prichindei îi iubesc și eu, arată așa de bine în teren…
– Și pentru că este așa de îndrăgit de copii, am decis să mai înființăm o grupă, 2014/2015, pe care să i-o dau tot lui Roșu, trebuie să vină ceva din urmă, tot mereu.


Și acum, surpriză!!!, vreau ca din sezonul viitor să înființez și o echipă de seniori – am demarat discuții cu mai mulți sponsori, pentru că la acest nivel sunt cheltuieli ceva mai multe. Nu mă plâng nici de jucători, sunt destui fotbaliști care au crescut în Cernica și care au plecat la diferite licee din Capitală, și nu numai. Mai adaug câteva plombe și gata, formez repede un 11 de start. Și vorbeam de grupa 2006, pe ei mă bazez să joace în deschiderea partidei celor mari, cum ne cere Federația de Fotbal. Așa că, trebuie să-și ia treaba foarte în serios, pentru că mie nu-mi place să pierd, asta este cla…

Andrei Popescu, președinte CS Cernica

Niciun comentariu

adauga un comentariu