Am trecut peste Infernul unguresc!

lun, 17 aprilie 2017

În ziua în care Iisus Hristos avea să bucure creștinii catolici și ortodoxi, prin Învierea Sa, handbalistele de la CSM București aveau să treacă prin încercări grele, în Infernul din Syma Sport and Event Centre, Budapesta, la meciul retur , cu FTC Rail Cargo. Vorbim de semifinalele Ligii Campionilor, ediția 2016-2017, competiție al cărui trofeu este deținut de gruparea bucureșteană.

În tur, în Polivalenta din Capitală, CSM a câștigat cu 35 – 30, în urma unui joc destul de echilibrat, ba chiar dominat, pe alocuri, de oaspetele noastre. S-a înregistrat o diferență de cinci goluri, din pricina faptului că echipa maghiară a rămas fără puteri, în ultimele 4-5 minute, și de aici a apărut lipsa de concentrare, atât în atac, cât și în apărare. Ferencvaros a pierdut mingii ușoare, pe care bucureștencele le-au transformat în gol, mărind ecartul dintre cele două combatante.

Returul de la Budapesta a fost mult mai ușor, decât la București – este adevărat, cei 4000 de spectatori au creat un adevărat Infern, prin strigătele lor, prin zgomotele de la tobe sau vuvuzele, prin presiunea foarte mare pusă pe cele două arbitre din Norvegia, Amtsen și Roen. Din fericire pentru noi, jucătoarele CSM-ului s-au descurcat de minune, în acest Infern, ba chiar au condus ostilitățile de la un capăt, la altul al meciului – tabela a fost mai mereu în favoarea noastră și calificarea n-a fost niciodată în pericol. Ba aș putea să spun că tot handbalistele gazdă au acuzat această presiune a publicului propriu, pentru că au avut multe momente în care s-au pierdut cu firea, negăsind antidotul pentru tăvălugul românesc.

Au fost și momente jenante, pentru maghiari, care au scuipat, în direcția portăriței noastre, Paula Ungureanu, după care au aruncat cu tot felul de obiect, încercând s-o scoată din ritm pe Paula, care aproape că ferecase poarta echipei CSM București.

Baia de mulțime, de fluierături, de strigăte și de zgomote, a stârnit orgoliul și ambiția lui Carmen Martin, care a înscris cinci goluri, la fel de nepăsătoare au fost și Oana Manea, și Gnosiane Niombla, și Linea Torstensson, toate cu câte patru reușite, în grupul marcatoarelor au urmat Bianca Bazaliu și Isabelle Gulden, cu câte trei goluri, plutonul fiind încheiat de Camille Ayglon Saurina, Aurelia Brădeanu, Iulia Curea și Majda Mehmedovic, toate cu câte o singură reușită. Scor final, 27 – 26 pentru CSM, la pauză 14-15, și echipa bucureșteană merge din nou în Final Four-ul Champions League, pentru a-și apăra trofeul câștigat în ediția precedentă. De altfel, se repetă scenariul de anul trecut, în care aceleași patru formații s-au luptat pentru supremație:
– Gyor Audi, care a trecut, în dublă manșă, cu 59-54 de Metz
– Buducnost, 66-47 la total, cu Larvik
– Vardar, învingătoare cu 54-50 la Midtjylland
– CSM București, 57-51 în fața maghiarelor de la FTC Rail Cargo

Prin urmare, la start vor fi câștigătoarele ultimelor trei ediții, Gyor 2014, Buducnost 2015, și CSM 2016, la care se mai adaugă Vardar, echipă care a prins aceste prime trei ediții ale noului format de Liga Campionilor. Turneul de Final Four, ediția 2016/2017, se va disputa în perioada 6-7 mai, pe Arena Laszlo Papp din Budapesta, orele de disputare ale partidelor, în cele două zile, fiind 16:15 și 18:45.

Tragerea la sorți pentru semifinale vor avea loc mâine, 18 aprilie, la sediul EHF din Viena, în prezența și a câte unei reprezentante, din partea echipelor participante: Katarina Bulatovic, pentru Buducnost, Tamara Maysor, pentru Vardar, Anita Gorbicz, pentru Gyor, și Line Jorgensen, pentru CSM București.(Ionel Pană)

Comments are closed.