”Am pus tunurile pe ei, chiar de la început, și le-am dat 7”…

lun, 19 iulie 2021

Am suferit noi, din pricina acestei pandemii, aproape un an… Nu ne mai adunam, nu mai dam cu piciorul în minge, a fost greu. Am ținut legătura cu copiii și tot le spuneam că va veni și vremea noastră și iată că a venit! Avem o vară fierbinte, și la propriu, și la figurat – meciuri amicale destule, goluri multe șvise pe măsură, pentru că fiecare dintre copiii mei are câte-un idol.

Ultimele partide de verificare, ale fotbaliștilor de la Școala Eugen Nae, ne-au arătat nivelul la care am ajuns, dar și faptul că muncim cu spor și facem acumulări. Am jucat duminică împotriva celor de la FC Buftea, chiar pe terenul acestora, și i-am învins cu 7 – 0! Și trebuie să spun că elevii mei au pus tunurile pe adversari, de la început și până la sfârșitul întâlnirii, chiar am fost și eu surprins de atitudinea lor războinică, aș numi-o!

Recunosc că am profitat și de faptul că cei de la Buftea sunt la primele lor meciuri împreună, este un grup în formare, față de echipa mea, care are, deja, un an de existență. Golurile au fost marcate de Ioan Filip 3, un atacant cu simțul porții, apoi au mai înscris Cătălin Stan Cristache , Răzvan Soare, Șerban și Matei Lungoci, toți câte un gol fiecare.

Dar să continui, pentru că mai am o echipă pe care o conduc, Voința Snagov, cu fotbaliști ceva mai mari (copii născuți 2007). Am jucat tot cu FC Buftea, pe care i-am bătut cu 4 – 2, după ce la pauză ne-au condus cu 2 – 0. De altfel, eu sunt bun prieten cu antrenorul de la Buftea, Valerică, tehnician cu care eu am jucat în adolescență și ne-am înțeles foarte bine. Putem spune că suntem echipe prietene.

Cu toate acestea, jucăm pe bune, chiar și în amicaluri, și fiecare ne dorim să câștigăm. În meciul de ieri ne-am descurcat ceva mai greu, pentru că mi-au lipsit vreo 4-5 titulari, plecați, probabil, în vacanță cu părinții. Am avut o primă repriză dezamăgitoare, n-am pus osul, cum se spune, iar gazdele ne-au marcat de două ori. După pauză, situația s-a schimbat – elevii mei au început să fie mai determinați, să joace colectiv și să aibă eficiență în fața porții. Am întors rezultatul, însă m-a mulțumit mai mult atitudinea lor, jocul per ansamblu. Pentru echipa mea au marcat Vasile Solcan, Andrei Iacob, Cristi Nedelcu și Cristian Grigoriciuc.

Nu ne oprim aici, pentru că doar jucând căpătăm experiență, meciul este cel mai bun antrenament. De altfel, săptămâna trecută am participat și la un trial, cu Grupa 2004 – 2005, alături de oaspeții de la Moara Vlăsiei. Pe 30 august plecăm în cantonament, la Poiana Brașov, unde vrem să ne încărcăm bateriile, parcă așa se spune. Din păcate, noi ne pregătim, facem eforturi, însă nu avem niciun semnal din partea Asociației Județene de Fotbal Ilfov și nu știm când încep campionatele fiecărei categorii. Știu că sunt ceva contestații, după noile alegeri, și se pare că vor conduce tot cei vechi, până la rezolvarea problemelor.

Mă opresc aici, dar nu înainte să vă dau o veste bună – în ultimul timp, Școala Eugen Nae este asaltată de copii de toate vârstele, care vor să facă fotbal sub comanda mea. I-am primit pe toți, chiar dacă voi fi nevoit să muncesc mai mult, și sunt bucuros când îi văd că aleargă și-și doresc mingea să șuteze!

Laurențiu Stan Cristache
Antrenor de fotbal la Școala Eugen Nae și Voința Snagov

Niciun comentariu

adauga un comentariu