Alex Filip a adunat 19 puncte în Rally Rzeszow din ERC

mar, 09 august 2016

La o săptămână după ce a parcurs 113 kilometri înot, pe bicicletă și în alergare, la IronMan 70.3 Budapesta, Alex Filip și Bogdan Iancu au reușit să termine pe locul 4, la clasamentul ERC3, în Rally Rzeszow, etapa a șaptea din Campionatul European de Raliuri (ERC) 214,5 km pe asfalt la volanulul modelului Renault Clio R3T într-un raliu complet nou. Aceasta a fost, pe scurt, provocarea din acest weekend pentru Alex Filip și Bogdan Iancu, copilotul său, în Campionatul European de Raliuri.

Etapa din Polonia a început la Orange store-ul din incinta Millenium Mall, iar în urma unei campanii doi câștigători au avut ocazia să experimenteze, alături de Alex Filip, senzațiile unui copilot în sesiunea de antrenamente libere de dinaintea startului. Fără niciun fel de experiență la Rally Rzeszow, echipajul român a avut un început prudent încercând să găsească cel mai bun ritm pe specialele înguste. “Nu credeam că voi merge pe speciale mai înguste decât cele din Cehia, dar m-am convins că niciodată nu trebuie să spui niciodată. Știam încă de la început că va fi greu să ne adaptăm rapid la aceste probe și chiar dacă am avut câteva momente dificile sunt foarte fericit că am ales acest raliu”, a spus Alex Filip, după primele probe speciale.

Fiecare kilometru de probă specială parcurs a însemnat și un plus de experiență cu noul model Renault Clio R3T preparat de echipa Turbotehnics Motorsport din Cluj Napoca. Astfel, după prima zi a raliului unde a avut o evoluție constantă, Alex Filip și Bogdan Iancu au ridicat ritmul și în ziua a doua au avut o serie de clasări în top 3 pe probele speciale, ceea ce în final le-a adus poziția a patra în clasamentul general ERC3, dedicat mașinilor cu tracțiune pe două roți. “A fost un raliu senzațional, foarte bine organizat și cu probe speciale foarte tehnice și rapide. Am învățat multe despre noul Clio care s-a comportat fantastic și pentru asta mulțumesc întregii echipe Turbotehnics Motorsport”, a continuat Alex Filip.

După cele două participări din acest sezon în ERC, Alex Filip a adunat 44 de puncte și se află pe locul 8 în clasamentul general din ERC3. Pentru Sibiu Rally Challenge, următoarea provocare din programul pe 2016, Alex Filip va schimba modelul Renault Clio R3T, cu o altă mașină legendară. “Etapa de la Sibiu este una dedicată mașinilor de epocă așa că vom lua startul aici cu un model special. Este ceva complet diferit pentru noi, dar vom încerca să fim cat mai aproape de publicul venit sa admire bijuteriile retro”, a adăugat Alex Filip. Următoarea participare din Campionatul European de Raliuri este în Cipru, etapa a 10-a a sezonului fiind programată în perioada 7 – 9 octombrie. “Și Raliul Ciprului este o etapă complet nouă pentru noi, dar am inclus în programul nostru unele dintre cele mai spectaculoase etape din ERC. Fiecare participare internațională înseamnă un plus de experiență pentru noi și voi încerca să terminăm acest sezon cu rezultate cât mai bune. Vreau sa dedic succesul din Polonia partenerilor care ne sunt alaturi”, a mai spus Alex Filip.

Comments are closed.