Alegeri la AJF Ilfov | Dezvaluiri uluitoare! | 20 Mai, zi decisiva pentru forul ilfovean | Acuzele continua! |

mie, 19 mai 2021

Maine, 20 Mai 2021, incapand cu orele 16.00, pe Stadionul Constantin Balalau din Buftea, va avea loc meciul decisiv pentru sefia Asociatiei Judetene de Fotbal Ilfov.

De aproape doua luni spatiul public a devenit un adevarat camp de batalie in razboiul pentru bunastarea si dezvoltarea fotbalului ilfovean. Combatantii s-au inghesuit sa-si expuna ideile academice si dorinta de a deveni realitate.
Proiectele in acest sens au fost prezentare in detaliu. Solutiile pentru scoaterea fotbalului ilfovean din mocirla au fost prezentate la milimetru…

Dar de unde?…
In toate aceste doua luni, cele doua tabere si-au aruncat reciproc cu ghiulele pline de noroi. S-au adus acuze de rea vointa, de furt, de incapacitate, de incompetenta.
Tesatura de intrigi a fost capitolul la care cele doua tabere au excelat.
Scenarii intregi au fost elaborate, aliante au fost create, influenta a fost la mare cautare…

O sa incercam impreuna cu cititorii nostri sa identificam si rezolvam intrigile si acuzatiile curse dinspre cele doua tabere. Fara nicio insinuare, cele doua tabere o sa poarte numele de Tabara lui Mitica Craciun, actualul presedinte al AJF Ilfov, si Tabara lui Constantin Buhac, contracandidat la functia de Presedinte.

Statutul bata-l vina!

De-a lungul mandatului lui Mitica Craciun, s-a hotarat modificarea Statului. Din dorinta de a face curat prin documentele asociatiilor judetene, FR Fotbal a elaborat un draft de Statul pentru a-l pune la dispozitia membrilor. Nu era o obligatie adoptarea acelei forme, era doar o recomandare.

Membrii AJF Ilfov, in marea lor majoritate, au hotarat sa-i dea posibilitatea lui Mitica Craciun sa poata candida si dupa varsta de 70 ani, mai exact pana la 75 ani. La acest moment, onorabilul domn are varsta de 73 ani.
De asemenea, tot membri au hotarat sa poata candida la functia de Presedinte inclusiv persoanele care nu detin studii superioare. A fost nevoie chiar de o Hotarare judecatoreasca in acest sens…

Tabara lui Buhac spune ca Mitica Craciun nu ar mai avea dreptul sa candideze. Adunarile Generale spun altceva.
Poate nu-i moral, dar cu siguranta legal este!
Vointa membrilor intr-o organizatie privata este lege, atata timp cat aceasta nu incalca legile tarii.

Dupa care Statut functioneaza AJF Ilfov?

Pe site-ul official al AJF Ilfov ne este prezentat Statutul din 2011. Asa cum spuneam mai sus, in urma hotararilor Adunarilor Generale, s-a hotarat modificarea acestuia.

Noul Statut a fost depus la Judecatoria Buftea in 2019 insa in Incheierea de Autentificare s-a facut referire la o Adunare Generala din 2020 (!!!), drept pentru care s-a solicitat indreptarea acestei erori materiale. Cel mai probabil acesta este si motivul pentru care nu apare pe site-ul AJF-ului.

O alta scapare ar fi ca in Statutul din 2011 era mentionat faptul ca orice modificare de Statut trebuie sa primesca avizul FR Fotbal. Varianta depusa in 2019 la Judecatoria Ilfov nu are avizul FR Fotbal. Dar daca acest Statul este certificat de Judecatorie, fara sa existe o contestatie in acest sens, oare aceasta varianta nu este cea in drept dupa care sa se organizeze Asociatia in cauza?

Un lucru este cert. Multe din articolele celor doua Statute sunt interpretabile, ambigue, in totala necondordanta cu ceea ce se intampla in aceasta perioada.
Marius Serban (tabara Buhac) ne declara la un moment dat ca, in conformitate cu actualul Statul, Comitetul Executiv ar fi in ilegalitate din cauza apartenentei unor membri la cluburile reprezentate. Sau mai bine zis, in lipsa apartenentei acestora.
Pe de alta parte nu exista nicio contestatie in acest sens. In plus, nu credem ca asta a fost problema de pana acum in organizarea AJF Ilfov.

O alta “patanie” a noului Statut, extrem de interesanta de altfel, este noua componenta a Comitetului Executiv.

„Comitetul Executiv este compus din 7 membri:
– Presedinte
– 1 sau 2 vicepresedinti
– 6 membri – Liga 4, Liga 5, Oldboys, 2 x Juniori, presedinte arbitri”

Faceti voi calculele…
Interesant este faptul ca TOTI membri AJF Ilfov, TOTI au votat aceasta decizie!

Frauda sau acuzatii false?

Marius Serban, reprezentantul celor de la CS Branesti, si candidat la functia de Vicepresedinte, a acuzat “scurgeri masive de bani din bugetul AJF justificate cu facturi de prestari servicii”.
Marin Nita, actual Vicepresedinte, contactat de redactia IlfovSport.ro a declarat: “Da, exista facturi de prestari servicii. Acestea reprezinta bareme de arbitraj, bareme de observare sau indemnizatii de sedinta/comisie.”

Cel mai probabil, asa cum exista in multe astfel de organizatii, cine detine un PFA emite factura pentru sine sau pentru mai multe personae invocand astfel de servicii. Banuim ca serviciile respective sunt absolut necesare desfasurarii activitatilor organizatiei respective si sunt stipulate in concordanta cu deciziile si propunerile membrilor.

Salariul Presedintelui

Mitica Craciun, candidat unic in 2016, a beneficiat de un salariu in cadrul AJF Ilfov. Probabil beneficiaza inca. Din informatiile noastre, salariul stabilit de catre membri ar fi de 2 000 lei net.
Acuzatiile venite din tabara “revolutionarilor” ar fi ca actualul Presedinte si-ar fi insusit sume considerabil mai mari, “chiar pe timp de pandemie”.
Presa centrala, “hranita” cu informatii de aceeasi tabara, relava faptul ca Mitica Craciun ar fi incasat putin peste 36 000 lei in perioada 2018-2020. Un calcul simplu ne spune ca Presedintele AJF a incasat putin peste 1 000 lei lunar.
Sa fie mult, sa fie putin pentru indemnizatia unui Presedinte AJF?

Vechile pierdeti sunt acoperite de membri

In discutiile purtate cu ambele tabere am avut intentia de a pune in tema pierderile trecutului…

– Putin peste 42 000 din perioada lui Gheorghe Moise. Suma a fost alocata de FR Fotbal si “pierduta” prin anumite buzunare. Membrii au hotarat ca suma sa fie trecuta la pierderi pentru simplu motiv ca… banii s-au pierdut (!!!).
Suma a fost “rostogolita” prin contabilitatea AJF-ului si este prezenta si acum intr-un cont contabil…

– Chiria din perioada in care sediul AJF Ilfov a fost in cladirea Casa Presei Libere, sau mai bine zis, neplata acestei chirii, a facut o “gaura financiara” extrem de dura. La finalul unui proces intentat de proprietarul cladirii, RAPPS, AJF Ilfov a trebuit sa achite nu mai putin de 80 000 lei.

Peste 120 000 lei (peste un miliard de lei vechi) s-au dus pe Apa Sambetei, iar acum totul este judecat la centima..
Nimeni nu a comentat, nimanui nu i-a pasat de sumele respective. S-a mers mai departe…

Tabelul buclucas

In perioada Februarie-Martie 2021, cativa membri ai AJF au initiat procedura de convocare a Adunarii Generale de alegeri. Motivul a fost ca actuala conducere, al carei mandat se termina in 2020, nu dorea sa faca alegeri. Bineinteles, s-a adus ca motivatie starea de pandemie.
Din nou, mai putin moral, dar…legal.

Suspiciunea care planeaza asupra tabelului respectiv este faptul ca tabelul contine 9 pagini iar 2 dintre ele fac nota discordanta cu restul acestora.
Stampila de inregistrare este dublata, iar unele semnaturi nu sunt dublate de stampila entitatii respective.
Contactat telefonic, acelasi Marius Serban a pus aceste nereguli pe baza faptului ca au fost mai multe personae care s-au ocupat de acest demers, iar paginile(sarcinile) au fost impartite.

Se pune totusi intrebarea daca veridicitatea acestui tabel poate fi contestata…
Iar daca aceasta contestatie ar fi admisa, ce se va intampla cu toate evenimentele de pana acum?

Razboiul Vicepresedintilor

In 2017, respectiv 2018, se organizau alegeri pentru functia de Vicepresedinte al AJF. Pierderea calitatii de membru a precedentilor a fost motivatia.
In mod firesc, functiile ar fi trebuit sa revina urmatorilor de pe lista candidatilor la alegerile precedente (2016). Tot membrii au hotarat sa se organizeze alegeri. Si s-au organizat. (!!!)
Problematica organizarii de noi alegeri implica si o alta intriga: oare prin organizarea acestor noi alegeri nu se ratifica un mandat de 4 ani?

Si iata cum, in acest moment, Nita Marin si Grecu Constantin sunt inca in mandate pana la final de 2021, respectiv 2022. Asta iar depinde dupa ce Statut se judeca cauza.(!!!)
Hilar este faptul ca la Registratura AJF Ilfov au fost inregistrate dosare de candidatura pentru functia de Vicepresedinte.
Si mai hilar este faptul ca membrii Comisiei de validare a dosarelor… le-au validat!

Statuar vs nestatutar

Acuzele curg in continuare…

Actuala conducere este sau nu legitima?

Demersul grupului Buhac este sau nu legal in totalitate?

Intalnirea din 05 Mai 2021 este sau nu legitima?
Pe site-ul AJF Ilfov apare ca fiind legitima la un anumit punct pentru ca mai apoi, in acelasi comunicat, sa fie declarata nula…

Statutul 2011 sau Statutul 2019?

Si marea intrebare: cine organizeaza alegerile?
Actuala conducere a AJF Ilfov sau grupul “revolutionarilor”?
Miza pare a fi modalitatea de exprimare a votului. Tabara Craciun doreste vot secret in timp ce tabara Buhac isi doreste vot la vedere. (!!!)
Motivarea este simpla – justificarea catre „Imparatie”…

Ce se va intampla vom afla maine, tarziu spre noapte, atunci cand se vor fi terminat canoanele Adunarii Generale de alegeri a AJF Ilfov, o organizatie greu incercata in ultima perioada.

Cristian Manea

Comments are closed.