Afumațiul amenință liderul: „Mergem la Sibiu să câștigăm”

lun, 04 decembrie 2017

CS Afumați s-a impus în etapa precedentă cu scorul de 2-1 în fața celor de la Mioveni și amenință liderul Hermannstadt pe care îl va întâlni în runda cu numărul 21 a Ligii a II-a.

Vasile Neagu, tehnicianul ilfovenilor, a vorbit despre parcursul bun al echipei din subordine, dar și despre partida din Cupa României pierdută cu capul sus în fața celor de la CS U Craiova, punctând diferența de valoare dintre cele două eșaloane.

„Ca antrenor, imi doresc sa fim cat mai sus in clasament. Am inceput slab campionatul, dar acum rezultatele au inceput sa apara. La Sibiu vom merge sa ne jucam sansa si, de ce nu, sa castigam.

Cu toate ca e greu sa aduci jucatori la Liga a II-a, avand in vedere situatia financiara, echipele de au inceput sa se intareasca si la nivel de jucatori si exprimarea lor este alta.

Baluta a avut doua executii de jucator de echipa nationala, dar eu zic ca am dat o replica buna si de aceea am si spus ca si la liga a doua sunt echipe cu jucatori buni, cu joc bun, dar diferenta tot este. Craiova s-a prezentat cu sapte dintre titulari. M-as fi bucurat sa nu ne ia chiar atat de in serios”, a mărturisit Vasile Neagu.

În ceea ce privește strategia de la Afumați, Neagu a dezvăluit că dorește să continue să împrumute juniori de la echipele din Liga I, pentru a-și aduce aportul în dezvoltarea lor profesională, având în vedere succesul cu Valentin Costache, jucător ajuns de la Dinamo la CFR Cluj.

„Valentin Costache este un jucator talentat, cu ambitie. Acel an pe care l-a petrecut la noi, eu zic ca i-a fost benefic. Nu numai el a fost la noi in curte. Eu ma simt bine ca a putut sa ajunga acolo. Cu siguranta va ajunge si la echipa nationala la ce ambitie are. Din vara acestui an, dupa episodul Costache si Mutiu, am zis ca trebuie sa facem eforturi sa aducem jucatori pe care sa ii crestem un an-doi sa fie pregatiti pentru a ajunge acolo. Ar trebui sa primeasca si echipele din Liga a II-a un coeficient pentru acesti jucatori”, a mai spus antrenorul de la Afumați.

Pentru echipa aflată pe locul 4 în clasamentul Ligii a II-a urmează meciul cu liderul campionatului, Hermannstadt, iar Vasile Neagu își propune să se întoarcă acasă cu toate punctele în cont: „Va fi un meci frumos si atractiv la Sibiu. Sper ca prognoza si terenul sa fie bune. Eu merg acolo sa castig jocul, pentru ca si ei mi-au luat trei puncte. Nu degeaba facem deplasarea la Sibiu”.

Întrebat dacă ar accepta să antreneze pe prima scenă a fotbalului românesc, Vasile Neagu a mărturisit că nu ar putea să o părăsească în momentul de față pe CS Afumați.

„In acest moment, nu as merge sa antrenez in Liga I, pentru ca vreau sa imi duc munca la capat la Afumati. Nu ca as refuza, dar vreau sa termin cursurile pentru Licenta Pro”
, a declarat Vasile Neagu la Sport Total FM.

Articol scris de Andreea Visu

Comments are closed.