Adrian Nae a prins două valuri, la Campionatului Național de înot!

sâm, 19 iunie 2021

Înotătorul argeșean Adrian Nae, de la Clubul CS Dacia Mioveni 2012, a ratat de puțin aurul Naționalelor de înot, în proba de 50 de metri bras (diferența față de locul întâi a fost de numai o sutime de secundă!). Dar sportivul a realizat o adevărată performanță, dacă ne gândim că el a înotat în FINALA A, acolo unde s-au calificat sportivii cu cei mai buni timpi, de la seniori (4), tineret (2) și juniori (2).

Antrenorul său, Viorel Ciobanu, a trăit intens participarea la această competiție – joi seara s-a aflat la Centrul Cultural din Mioveni, la momentul festiv organizat de primarul Ion Georgescu. N-a rămas prea mult timp, și-a luat distincția și a plecat spre București, locul unde se afla elevul său, Adrian Nae, vedeta, ca să spun așa, ce se pregătea psihic pentru participare. ”Nu pot să-l las singur, nici măcar pentru o zi, vreau să venim cu medalii acasă și fiecare amănunt contează. Din păcate, știu că în Capitală plouă foarte mult, iar apa din bazin este destul de rece. Nu mi se pare normal să faci performanță în aceste condiții, dar n-avem ce face”, îmi spunea Ciobanu.

În calificările din această dimineață, juniorul a reușit să între în Finala celor mai buni, adică în GRUPA A, alături de înotători seniori și de la tineret. Comportarea lui a fost meritorie – argint la categoria juniori și bronz la categoria tineret, ambele metale prețioase obținute în proba de 50 de metri bras. Duminică are loc o nouă tentativă pentru medalii, cu calificări de dimineață și cu finale mai pe seară, în proba de 100 de metri bras, de data aceasta. Alături de tânărul înotător din Mioveni a fost și președintele Clubului argeșean, Laurențiu Tudora: ”Sportivul poate mai mult. Sigur că va fi premiat pentru aceste două medalii, dar îi spun că pentru aur avem o sumă mai consistentă. Poate mâne, în proba de 100 de metri bras, să ne facă surpriza cea mare, noi așteptăm”, ne-a declarat telefonic președintele clubului din Mioveni. (în fotografia de jos, sportivul Adrian Nae este flancat de către președintele clubului, Laurențiu Tudora, în dreapta, și de către antrenorul său, Viorel Ciobanu, în stânga)

Niciun comentariu

adauga un comentariu