Acuzatii de blat la partida Berceni – Rapid Suceava!

mie, 15 octombrie 2014

Rezultatele din ultima perioadă înregistrate la unele meciuri din Liga a doua a fotbalului românesc au stârnit reacţii dure din partea oamenilor de fotbal, dar şi din partea publicului. Ultimul astfel de exemplu s-a consumat în etapa a şaptea a seriei I, pe 11 octombrie 2014, la partida ACS Berceni – Rapid CFR Suceava. Într-o sâmbătă în care atenţia întregii ţări era concentrată pe meciul dintre România şi Ungaria, moldovenii au condus cu 1-0 la pauză, şi-au majorat avantajul în mintul 64, însă au terminat prin a pierde cu 3-2 deşi au avut avantaj de două goluri pe tabelă până în minutul 72. Înaintea meciului, Rapid CFR ocupa locul 4 în clasament, iar ilfovenii erau pe locul 10.

Înainte ca jucătorii de la Berceni să marcheze primul gol, adică până în minutul 72, casele de pariuri online ofereau cota 20.00 pentru o victorie a gazdelor. Rezultatul final, 3-2 pentru ilfoveni, a fost comentat în termeni duri de presa locală din Suceava. „Blat ordinar sau prostie crasă?” a titrat Obiectiv de Suceava în ediţia online. Sursa citată a notat faptul că „ilfovenii au întors scorul de la 0-2 la 3-2 prin trei goluri marcate în ultimele 20 de minute de joc, toate pe nişte greşeli inadmisibile ale defensivei sucevene, care până sâmbătă (n.r. – ziua meciului) primise doar cinci goluri în nouă meciuri”.

Autorii materialului jurnalistic mai notează faptul că „cine a pariat că Berceniul întoarce scorul a câştigat de 20 de ori mai mult decât suma investită. Rapidiştii au avut bani de pariuri în condiţiile în care, nu mai departe de săptămâna trecută, Primăria a virat în conturile clubului o nouă tranşă de 200.000 de lei, bani publici”.

Prea am fost batjocoriţi prin presă. La Berceni am jucat perfect 70 de minute, însă ne-am relaxat prematur, iar fotbalul ne-a pedepsit

Semeghin susţine că nu poate comenta subiectul: „Nu am timp acum, am nişte treabă!”

În faţa reacţiei dure a presei locale, cei de la Rapid CFR Suceva au organizat o conferinţă de presă în care s-au apărat. „Nu puteţi să ne acuzaţi fără să aveţi vreo dovadă că s-a întâmplat ceva necurat pe teren. Dacă însă aveţi probe care susţin afirmaţiile voastre, mergeţi să le prezentaţi organelor în drept care sigur îşi vor face datoria”, a comentat Dorin Semeghin, fotbalist al lui Rapid CFR Suceava. Dumitru Moldovan, preşedintele lui Rapid CFR Suceava, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Contactat de ProSport, căpitanul sucevenilor nu a dorit să poarte o conversaţie. „Nu am timp să vorbesc acum, am nişte treabă”, a spus Semeghin şi a închis telefonul înainte de a putea stabili o nouă oră pentru a purta o convorbire telefonică. Drept consecinţă a poziţiei drastice a presei locale, clubul Rapid CFR Suceava a anunţat că îi va da în judecată pe semnatarii articolelor în care se pomeneşte orice legat de un eventual blat.

Dorin Semeghin, fost fotbalist la Dinamo, este căpitanul celor de la Rapid CFR Suceava şi cel care a susţinut o conferinţă de presă în care s-a apărat după rezultatul din meciul cu ACS Berceni.

Rapid CFR, echipă clasată pe locul 4 înaintea startului, a fost favorită la casele de pariuri până în ziua meciului. Apoi, pe 11 octombrie, bookmakerii au modificat drastic cotele, iar cei de la Berceni au devenit favoriţi cu cota 2.50 la victorie. De cele mai multe ori, casele de pariuri operează astfel de modificări importante doar atunci când primesc informaţii cum că evenimentele sportive pot avea rezultate influenţate din exterior.

Această captură este de pe site-ul Gazetei de Suceava. Autorii articolului notează faptul că Rapid CFR a fost învinsă în cel mai suspect mod posibil, o înfrângere care ridică semne mari de întrebare

Plângere penală la DNA” pentru un alt meci al lui Rapid CFR Suceava

Rapid CFR Suceava nu este străină de episoade în care cei care au urmărit jocurile au semnalat lucruri necurate. În toamna anului 2013, un spectator al meciului pe care sucevenii l-au pierdut pe teren propriu cu CSMS Iaşi a susţinut că a făcut plângere penală la DNA, acuzând trucarea meciului. „Plângere penală faţă de jucătorii, conducerea tehnică şi executivă a clubului Rapid CFR Suceava şi jucătorii, conducerea tehnică şi executivă a clubului CSMS Iaşi pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prin trucarea rezultatului final al partidei, şi a altor fapte de natură penală care vor rezulta în urma anchetei”, a scris suporterul Dinu Zară în plângerea sa. În realitate, plângerea lui Zară nu a ajuns la DNA şi a rămas la stadiul de articol publicat de presă.

Sfatul primarului din Suceava: „Să nu vindem iluzii!”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, are o atitudine cel puţin curioasă faţă de performanţele echipei pe care o alimentează cu sume importante de la buget. ProSport a scris, citând o emisiune locală, faptul că Lungu a mărturisit într-o emisiune că le recomandă celor de la echipă să rămână pe locul 2 în clasament. „Vin cei de la fotbal şi spun şi eu le spun , a spus edilul în cadrul emisiunii Apel 523011, difuzată pe Intermedia TV.

Costin Negraru, ofiţerul de integritate al FRF, nu a putut fi contactat până la ora publicării acestui articol, informeaza Prosport.

1 comentariu la "Acuzatii de blat la partida Berceni – Rapid Suceava!"
  1. s.a.m.d. spune:

    Va bateti joc de fotbal….acum nu se mai joaca fotbal se joaca la pariuri .