A luat foc Oltenia – Cârțu și Beldeanu au dat indicații handbalistelor lui Burcea!

joi, 12 aprilie 2018

Cu 35 de ani în urmă, tot în luna aprilie, Campioana unei mari iubiri, Universitatea Craiova, incendia Bănia, eu cred că întreaga Românie, reușind o remiză alba în Portugalia, 0-0 cu Benfica, în prima manșă a Cupei UEFA la fotbal. Se întâmpla pe 6 aprilie și, timp de două săptămâni, până când avea să se joace și returul, în inima Olteniei, nimeni nu mai vorbea decât de fotbal, de Crișan și Cămătaru, cei mai ”nesuferiți” fotbaliști, în meciul de la Lisabona.

Pe 7 aprilie, 2018, echipa feminine de handbal SCM Craiova câștiga în Turcia, 23-22, contra gazdelor de la Kastamonu, în prima manșă a semifinalelor Cupei EHF. Și pentru că oltenii au suferit după ratarea fotbaliștilor (a fost 1-1 în retur!), de data aceasta așteaptă izbăvirea de la handbalistelor lui Burcea, un fel de revanșă, dacă vreți, după 35 de ani de suferințe.
Și ca să se asigure că nu vor da greș, doi dintre eroii Craiovei Maxima, Sorin Cârțu și Aurică Beldeanu, au descins la Sala Polivalentă din Craiova și au stat de vorbă cu handbalistele lui Burcea. ” Sfaturi tehnice nu vă pot da, nu sunt de specialitate, dar din trăirile unui asemenea eveniment, vă spun să nu fiţi marcate de importanţa meciului, să nu vă copleşească, dar în acelaşi timp vă cer concentrare, pentru că sunteţi în faţa unui moment istoric. Concentrarea nu o faci doar la meci, dacă se putea trebuia să înceapă la două minute după meciul tur, din Turcia. Este un eveniment care marchează toată suflarea sportului în zona asta a noastră, unde aţi văzut şi voi ce aprinderi sunt, ce interes.

…Aţi avut nişte momente senzaţionale în acest sezon. Nu e nimic întâmplător. E un grup bine făcut, instruit bine de Bogdan. Este cel mai important eveniment sportiv al Craiovei, la nivel internaţional. Aici, în Oltenia, impactul sportului este mare. E o defulare a oltenilor, a stării sociale. Olteanul vede prin sport un moment să ia faţa altor zone”, le spunea Cârțu handbalistelor.

“Zamfir e jucătoarea mea preferată. Trecutul nostru a fost trist. Nu am ştiut atunci să gestionăm momentul. Voi, cu curaj, determinare şi încredere zic că puteţi face faţă acestui moment favorabil vouă şi să jucaţi finala. Până acum a fost foarte bine ce aţi făcut, meritaţi să jucaţi finala. Sunteţi frumoase, deştepte, cele mai bune! Baftă!”, au fost vorbele lui Aurică Beldeanu (sursadeclarațiilor celor doi, cât și foto: Gazeta de Sud).

Trebuie să mai spunem că tichetele pentru acest meci au fost vândute în doar câteva ore, obligându-i pe rganizatori să monteze câteva panouri uriașe, în fața sălii, unde nefericiții care n-au mai prins bilete să poată urmări și ei ceea ce se întâmplă în incinta sălii. Returul semifinalei Cupei EHF, dintre SCM Craiova și Kastamonu din Turcia, va avea loc pe 14 aprilie, 2018, începând cu ora 18:00. Partida va fi condusă de un cuplu de arbitri din Kosovo, frații Erdoan și Arsim Vitaku.

Ionel Pană

Comments are closed.