Tenis românesc la Turnul Eiffel

sâm, 28 mai 2016

Suntem, în continuare, în prim-planul celui de-al doilea Turneu de Mare Slam al anului, mă gândesc la Roland Garros, și spun asta pentru că cele mai bune două jucătoare din România, Simona Halep și Irina Begu, fac legea la fileu și avansează, pas cu pas, spre marea finală.

Astfel, Irina Camelia Begu continuă să surprindă plăcut lumea tenisului mondial, printr-o tenacitate ieșită din comun, o pregătire fizică remarcabilă și un psihic greu de zdruncinat, un exemplu de urmat pentru sportivii rin România. Irina a ajuns la a treia victorie lângă Turnul Eiffel, ultima sa victimă fiind nemțoaica Annika Beck, de 22 de ani, poziți 39 în clasamentul mondial. Și de data aceasta au fost trei seturi pentru Begu, scor 4-6, 6-2, 6-1, o abonată la jocuri maraton, în toate cele trei întâlniri de până acum – cu Bethanie Mettek-Sands, cu Coco Vandeveghe, ambele din Statele Unite ale Americii, și cu Annika Beck, firește, o nemțoaică greu de doborât.
În a patra confruntare, Begu o va avea ca adversară pe Shelby Rogers, din America, locul 108 WTA, dar care, atenție, a eliminat-o surprinzător, dar pe merit, pe cehoaica Petra Kvitova, locul 12 WTA, cu scorul de 6-0, 6-7, 6-0! Jucătoarea noastră trebuie să fie foarte atentă la această jucătoare anonimă, s-o trateze cu mare seriozitate, pentru a nu fi surprinsă – drumul trebuie să continue, se poate!

Cealaltă reprezentantă a României, Simona Halep, a întâlnit-o pe japoneza de culoare Naomi Osaka, într-un meci destul de aprig, chiar dacă Naomi nu se află printre primele 100 de jucătoare ale lumii. Dar asta n-a împiedicat-o pe japoneză să-i ia primul set Simonei, 6-4, și chiar să domine începutul setului doi. În final, Halep și-a adjudecat următoarele runde, 6-2, 6-3, și mai face un pas către finală. Trebui să amintesc aici că Osaka o învinsese în turul precedent pe croata Mrjana Lucic-Baroni, locul 52 WTA, în două seturi identice, 6-3, 6-3.
Următoarea adversară a Simonei este Samantha Stotsur, Australia, locul 24 în clasamentul mondial, o jucătoare cu mare experiență, în circuitul feminin mondial. Avem, însă, speranța că Halep știe să dejoace toate intențiile Samanthei, printr-un joc complet, lipsit de inhibiții și, mai ales, de nervi!

gu2 gu3

Comments are closed.