Zvonuri sumbre, de la CSM București – handbalistele sunt neplătite de trei luni!

mie, 03 aprilie 2019

Acum, cu doar câteva zile înainte de sferturile de finală ale Ligii Campionilor, din tabară echipei CSM București răzbat zvonuri sumbre, care pun în pericol calificarea în Final Four-ul Champions League. Pe lângă faptul că dubla cu franțuzoaicele de la Metz este una extrem de echilibrată, iată că și vestiarul fetelor noastre este măcinat de neîncrederea în staff-ul de conducere, care, vreme de trei luni, nu și-a achitat obligațiile financiare, față de cele mai bune handbaliste ale Europei.

De altfel, de când a preluat funcția de conducere a clubului, Gabriela Szabo pare să nu fi găsit cele mai bune căi de comunicare cu proprii angajați, făcând mari greșeli și la capitolul decizii manageriale. Surse din interiorul clubului ne-au dezvăluit că mulți angajați au fost acționați în judecată, de către Szabo, dar sunt și unii antrenori și șefi de departamente care au chemat-o și ei în Instanță pe fosta atletă, pentru abuzuri în serviciu. Este o stare permanentă de suspiciune, nimeni nu mai vorbește cu nimeni și nu se știe câți dintre angajați o mai doresc la conducerea clubului.

Și ne-ntoarcem la lipsa banilor, care a creat o stare de tensiune printre antrenori și sportivi – sunt chirii de săli neplătite, unii performeri au fost amenințați de proprietarii de apartamente că vor fi dați afară, dacă nu-și achită datoriile și utilitățile de la bloc. În plus, mulți n-au înțeles nici până acum de ce a fost mutat sediul clubului din centrul orașului, unde chiria era zero lei, clădirea fiind a Primăriei Capitalei, într-o locație la margine de București, unde se plătește o sumă de aproximativ 11.000 de euro pe lună? Și sunt mai multe subiecte de dezvoltat, asupra cărora vom reveni.

Deocamdată, tragem un semnal de alarmă în privința handbalistelor senioare, care vor juca pe 5 aprilie cu Metz, și care ar trebui să fie lipsite de orice gând și stres financiar, pentru a-și trece în cont succesul, la o diferență liniștitoare. Nu de alta, dar în ciuda părerilor multor specialiști, eu cred că formația din Hexagon poate fi învinsă, cel puțin la București. Iar dacă vom pune 5-6 goluri diferență, atunci CSM București, care este capabilă să gestioneze un astfel de scor, se poate califica, pentru a patra oară consecutiv, în Final Four-ul Ligii Campionilor. Și ca să demonstrăm că și Metz este vulnerabilă, să spunem că în runda 22 a Ligii Franceze de Handbal, derulată chiar în această dimineață, Houette, Nyombla, Glauser și compania au pierdut chiar pe teren propriu, scor 33 – 36, în fața adversarelor de la Brest Bretagne, care au avut-o pe Ana Gross, 12 reușite, ca principală marcatoare. Mai mult, gazdele, recunoscute pentru capacitatea lor fizică, au terminat benzina cam de prin minutul 40, permițându-le vizitatoarelor să se desprindă ceva mai decisiv, la 4-5 goluri. Este prima înfrângere a echipei antrenate de Manu MAYONNADE, ce a permis urmăritoarei sale din Brest apropierea la 4 lungimi distanță.

Meciul dintre CSM București și Metz Handball, prima manșă, va avea loc pe 5 aprilie, în Sala Dinamo București, cu începere de la ora 19:00.

Ionel Pană

Comments are closed.