Zalăul, blat cu U Cluj? Nu cred că Tadici își terfelește onoarea…

joi, 06 mai 2021

Sunt zvonuri că mâine, la Turda, Zalăul lui Tadici s-ar ”preda” Universității din Cluj, așa cum au făcut, din păcate, și CSM București, și Gloria Bistrița. Dacă echipa de la Poalele Meseșului face acest gest, atunci lupta la retrogradare se încinge, într-o oarecare măsură. Dar ca să o devanseze pe Dacia din Mioveni, și s-o ducă pe loc retrogradabil, Universitatea din Cluj trebuie să mai găsească și alte echipe dispuse să-și vândă prestigiul, așa cum au făcut fetele din București și Bistrița, adică să cedeze puncte.

Și pentru că tot a venit vorba de aceste rezultate uimitoare, mă gândesc la Comisia de Disciplină, care ar fi trebuit să se autosesizeze și să facă un pic de analiză pe acele jocuri. Sigur, Federația de Handbal nu are Comisie de Etică, dar pe lângă Comisia de Disciplină, mai are și un Consiliu de Administrație, care ar fi trebuit să dezbată aceste blaturi ordinare. Ba chiar și secretarul general al Federației, Cristina Vărzaru, ar fi trebuit să deschidă o anchetă, așa cum a mai făcut și cu alte ocazii.

Iar dacă în handbalul românesc se întâmplă și ”minuni mincinoase”, precum aventurile povestite de Baronul de Munchausen, avem și reversul medaliei – naționala de senioare nu merge la Olimpiadă, iar la nivel de cluburi, Gloria Buzău și Dunărea Brăila au cam pedalat în gol, în cupele europene, ca și CSM București, care a ratat ultimul act al Ligii Campionilor. A mai dres busuiocul Minaur Baia Mare, care a ajuns în Final Four-ul Europa League, competitie ce se va juca în Baia Mare, la finalul acestei săptămâni.

Și revenim la murmurul care spune că HC Zalău ar da meciul Universității Cluj, pentru că acesta are o bază de pornire – nu cu mult timp în urmă, Universitatea Cluj a fost la Zalău, pentru un meci amical, echipa fiind însoțită și de un consilier sau politician, nu știu exact, dar un om influent în politica românească. Amicalul s-a terminat cu victoria Universității, care s-a bucurat nevoie mare, dorind să facă demonstrația că va fi capabilă să învingă și în întâlnirea oficială.


… Despre personajul Gheorghe Tadici se pot spune multe, și de rău, și de bine. În orice caz, performanțele nu i le poate contesta nimeni și se mai poate spune că acolo, la Zalău, a creat o adevărată Școală de crescut tinere talente. Dar Ghiță Tadici are și el răutățile lui, s-a implicat în tot felul de dispute, ba cu jucătoarele care n-au vrut să mai stea la el, ba cu diferiți oameni din Federație, cu antrenori, cu arbitri sau cu ziariști. Este un om dintr-o bucată, atunci când vrea, dar și duplicitar, când interesele meschine i-o cer.
Dacă Zalăul pierde mâine, cu Universitatea Cluj, atunci antrenorul Gheorghe Tadici se umple de ridicol și obrazul îi va fi pătat. Și mai putem spune că Liga Florilor s-ar transforma în Liga blaturilor ordinare!

1 comentariu la "Zalăul, blat cu U Cluj? Nu cred că Tadici își terfelește onoarea…"
  1. Anonim spune:

    Ce articol ordinar comandat din nou ! Fripturisti ieftini de mult timp …!!