Voința Domnești, clubul unde fotbalul nu are minge lungă!

Dum, 07 noiembrie 2021

Aceasta a fost cam prima informație pe care am primit-o de la președintele clubului ilfovean, Marian Dinu – ”Echipele noastre, patru la număr (n.n. seniori, Liga 4, Juniori U13, Juniori U11 și Juniori U19), pornesc fiecare atac cu mingea la picior, cu pase scurte, acțiuni în viteză, bine gândite. Nu dăm tare și apoi să urmărim ce se întâmplă… Suntem un club un pic mai soft, dacă pot să spun așa – chiar dacă avem doar câteva luni de viață, pretențiile noastre sunt, uneori, peste măsură! Da, recunosc asta, pentru că staff-ul tehnic a gândit de la început un altfel de antrenament, ceva mai pretențios, mai tehnic , care a dat roade încă de la primele meciuri.

Este clubul Primăriei din Domnești, un club înființat în 2019, dar care a-nceput să funcționeze în iulie 2021. Primarul Adrian Ioan Ghiță este un mare iubitor de sport, ba mai mult, și consilierii domniei sale au înțeles importanța fenomenului sportiv și împreună au decis să sprijine integral activitatea clubului. Asta înseamnă că la noi nu se plătește nicio taxă, un gest mult apreciat de părinții copiilor care sunt înscriși la noi”, ne dezvăluia președintele (în fotografie este în partea dreaptă, alături de antrenorul Adi Olteanu).

Prezent la discuții, antrenorul Adrian Olteanu a punctat și el cu câteva informații surprinzătoare: ”Eu aveam clubul meu, Sporting OL, eram patron, cum se spune. Am venit aici, la Domnești, cu inima deschisă și am adus cu mine întreaga echipă. Mi-am dat seama cât de serios este proiectul pe care l-am discutat, unul pe termen lung, cu etape de dezvoltare aproape de la an la an. Am văzut, oamenii sunt serioși și se țin de promisiunile făcute.

Oamenii din jurul nostru spun că echipa de juniori U13 poate fi considerată vedeta clubului, dar eu n-aș spune asta – da, am început tare campionatul, avem niște scoruri greu de înțeles, de două ori 24-0, un 15-0, un 12-0, de trei ori 11-0 și tot așa. Suntem pe primul loc în clasament, la distanță apreciabilă față de urmăritoarele noastre, și n-am primit decât un gol, în cele 12 etape jucate.

Secretele muncii noastre sunt la vedere – adică toți copiii lovesc mingea cu ambele picioare, la noi nu există minge lungă și vedem ce-o ieși, în plus, ne ținem ritmul de joc, același de la un capăt la altul al meciului”, comenta Olteanu, un fost jucător care a-nceput fotbalul la juniorii Rapidului, apoi a trecut și pe la Dinamo și Poiana Câmpina. Ca antrenor a stat pe banca tehnică a Rapidului, alături de Marian Grigore.

Și pentru că tot am vorbit de echipa nesătulă de goluri, cea a Juniorilor U13, iată și lotul care se distrează pe teren, înscriind goluri cu duzina: Mihai Ene și Darius Anton, portari,Andrei Ion, Bogdan Pavel, Antonio Nica, Nicolas Panait, Vlad Papa, Gabriel Pavel, Victor Petrișor, Cosmin Bale, Cristian Pătrașcu, Andrei Vătafu, Luca Păun, Eric Buga și Alexandru Iancu.

După locul ocupat în clasament, urmează echipa de seniori, care activează în Liga 4 din Ilfov, pregătită de antrenorul Alin Dumitriu, unde întâlnim câteva nume cunoscute în fotbalul românesc. Și mă refer la Alexandru Stoica, la Cătălin Mirea și Alin Gheorghe, cu toții crescuți printre juniorii Stelei, la Alin Bandu, care a făcut parte din echipa de juniori a Rapidului, la Aurelian Ghenare și Cosmin Nica. Ca linie de clasament, echipa din Liga 4 are 19 puncte, din 6 victorii, un egal și două meciuri pierdute. Ocupă locul secund, la diferență de 8 puncte de liderul Voința 2018 Crevedia.

”Chiar dacă celelalte două echipe sunt ceva mai jos în clasament, trebuie să spun că acum se rodează, acum își caută identitatea, fiind primul lor an de viață. Dar Chiar și-așa, la 2003/2004, grupare aflată sub comanda aceluiași Adi Olteanu, avem trei fotbaliști care au debutat la seniori și merg acolo ori de câte ori este nevoie – Robert Constantin, Eduard Gheorghe și Marius Iordan. Începem să ne-atingem țelul, pentru că noi chiar asta vrem, să formăm toată piramida, pentru ca echipa seniori să aibă fotbaliști la dispoziție, oricâți și oricând vrea”, a mai completat președintele Costin Marian Dinu.

Niciun comentariu

adauga un comentariu