Vlastimir Vukadinovic: “Baschetul românesc este într-un progres vizibil”

joi, 28 februarie 2013

Joi în cadrul emisiunii Fotbal Arena de la Sport Total Fm, emisiune moderată de Narcis Drejan şi Cristian Manea, a fost invitat antrenorul echipei de baschet Concordia Chiajna, sârbul Vlastimir Vukadinovic.

“Vlasti” a vorbit de diferite subiecte, printre care şi prima sa iubire, fotbalul. Mai jos aveţi câteva dintre cele mai interesante declaraţii ale sale:

“Cred că în acest moment baschetul românesc este într-un mare progres. Vin din ce în ce mai mulţi sârbi, sârbi mai valoroşi, atât pentru bani, cât şi pe valoarea baschetului românesc”.

“Am început jucând fotbal, dar apoi am trecut la baschet. Am jucat la juniori la CS4 Bucureşti, la Steaua. Apoi a urmat o perioadă în care am făcut şcoala de baschet în Serbia, am preferat să o fac acolo pentru că nu ştiam exact cum se face asta în România, apoi am revenit în 2009 în România, am fost la clubul Laguna, apoi finalmente la Concordia.”

“Am venit în Româna după revoluţie. Bucureştiul era încă gri, nu prea aveai unde să mănânci ceva. Am venit cu familia aici. Cu toate acestea, am observat o dezvoltare vizibilă a baschetului în România în ultimii 10 ani. Cred că baschetul românesc este finalmente pe drumul cel bun”.

“Cred că vor apărea mai mulţi sponsori. Oameni doresc să fie confundaţi cu un club de succes, tocmai de aceea cred că putem să atragem oameni cu bani în baschetul românesc. Pentru mine baschetul este un sport deosebit. Mă bucur enorm să găsesc baschet la TV, mai ales la unul din posturile principale de sport din România. Mă bucur că baschetul este un substituent pentru fotbal”.

“Pot spune pe că pe vremuri baschetul românesc era unul bun. Existau români în echipa Europei. Baschetul românesc are nevoie de o disciplină, de un personal calificat, un staff de oameni care pot scoate maximul dintr-o echipă. Aici e cheia succesului. În Serbia, la nivel organizatoric, lucrurile sunt bine puse la punct, fiecare om îşi ştie locul, iar aici vorbim de liga a 2-a de acolo. Pot exista 20-30 de oameni doar în staff, iar în liga a 2-a din Serbia sunt maxim 4-5, cam câţi sunt şi la Chiajna. Aceasta este cheia unui club de liga a 2-a care doreşte promovarea”.

“Sunt suporterul lui Partizan Belgrad. Este în familie, nu am ce să fac. Atât la baschet, cât şi la fotbal. Partizan este echipa armatei, mereu s-a făcut confuzia asta. Partizan este echivalentul Stelei Bucureşti”.

“La Chiajna este o combinaţie perfectă de tinereţie cu experienţă, avem jucători trecuţi prin prima Liga şi tineri dornici de afirmare. Jucătorii cu experienţă ne ajută la problemele tehnico tactice, cum sunt Ilie Daniel sau Mihai Văcărescu, jucători ce aduc un mare plus de experienţă sau tineri precum Mădălin Gogea, junior extrem de valoros”.

“Încerc să fiu un antrenor care vreau să păstrez un echilibru. Staff-ul meu este la acelaşi nivel cu mine, nu am asistenţi ci doar colegi, ne completăm unul pe celălalt.”

“Nemanja Petrovic este un jucător adus de mine, un jucător tânăr şi de talent, format de FM Pelejnic, adică noua Steaua Roşie, cel mai bun centru de baschet din Europa. La tineret a câştigat tot ce putea câştiga în Serbia, luând Euroliga la U18. Este un jucător de sclipire, un jucător natural, nu are o greutate în a face ceva, este un creator. A activat în Serbia într-o liga inferioară, fără să primească o şansă concretă, aşa că a acceptat să vină aici”.

“Chiajna o să încerce promovarea. Eu aşa cred, de fapt trebuie, ăsta este obiectivul meu. Avem o echipă bună, iar sprijinul primăriei ne ajută mult, aşa că eu chiar cred că putem promova. Am trecut prin multe etape ale promovării, dar cred că putem face asta”.

“Văd o puternică contracandidată pe Ştiinţa. Nu mă aşteptam ca aceştia să câştige la Iaşi. Mă bucur că există o concurenţă în grupă, asta înseamnă calitate în plus pe teren şi în tribune, cu toate acestea, Politehnica Iaşi rămâne o candidată puternică să ajungă în final 4.”

“În prima ligă abia acum începe spectacolul, “lucrurile încep să fiarbă” cum se spune în sârbă. Favorita mea rămâne Ploieştiul, abia acum încep să joace un baschet adevărat, de acum vor începe să arate cum trebuie.” a mai spus Vlasti la Sport Total FM în cadru Sport Arena, emisiune dedicată sportului ilfovean.

 

Comments are closed.