Virgil Andronache: „Satisfacția unui antrenor este să își vadă jucătorii la echipe de top.”

vin, 28 octombrie 2016

Domnești a câștigat derby-ul ilfovean disputat vineri, cu scorul de 1-0 în defavoarea celor de la Tunari, partida contând pentru etapa cu numărul 9 a seriei a II-a din Liga a III-a.

Unicul gol al partidei a fost marcat în repriza secundă de către Alexandru Văduva, care a adus cele 3 puncte echipei sale.

Antrenorul echipei, Virgil Andronache a declarat în exclusivitate pentru IlfovSport că niciun meci nu este mai important decât altul și că obiectivul celor de la Domnești nu este o poziție cât mai înaltă în clasament, ci deschiderea drumului jucătorilor către performanță.

La întrebarea referitoare la motivația deosebită pentru meciul cu Tunari, el a ținut să sublinieze faptul că jucătorii nu pun niciodată în balanță meciurile și tot ceea ce fac, fac cu dăruire.

„Motivăm jucătorii de fiecare dată, câteodată este, câteodată nu. La fiecare meci încercăm să facem totul deosebit, nu separăm lucrurile, adică meciul cu Tunari nu a fost unul special. De fiecare dată ne dorim să câștigăm și de fiecare dată încercăm să intrăm cât mai motivați în teren. Astăzi am câștigat, altădată nu, valoarea jucătorilor e aceeași. Se putea să fim egalați în minutul 93, dar jucătorii erau la fel. Nu am reușit să marcăm din penalty, am avut o grămadă de situații de joc, consider că am dominat jocul de la un capăt la altul fără nici cea mai mică problemă.”

Virgil Andronache vorbește despre jucătorii săi precum din perspectiva unui părinte grijuliu și implicat. El preferă ca elevii săi să facă performanță și să bifeze cât mai multe minute în teren, nu neapărat să aibă rezultate bune. Își crește și educă jucătorii în așa manieră încât, ei să fie pregătiți pentru fotbalul mare.

„Obiectivele noastre sunt să trimitem cât mai mulți jucători spre fotbalul de performanță. Noi nu ne raportăm la locuri în clasament. Acum 10 ani când i-am luat, mi-am propus să ajungă cât mai mulți dintre ei la performanță, același lucru se întâmplă și astăzi. Ne-am dori să fim pe primul loc tot timpul pentru că majoritatea dintre ei sunt campioni naționali la juniori de pe vremea Sportului Studențesc și sunt obișnuiți cu performanța. Acum, e adevărat că din punct de vedere al rezultatelor am pornit mai greu, dar ei sunt aceiași. Noi muncim la fel de mult și dacă câștigăm și dacă facem egal și dacă pierdem. Nu ne schimbăm starea de spirit în funcție de rezultate în niciun caz. Noi știm că trebuie să muncim și cât mai mulți dintre ei să ajungă la performanță, pentru că altfel nu aș mai bagă copil de 14 ani în teren, dacă am dori neapărat să câștigăm. Primordial pentru noi este să crească jucătorii și în același timp ar fi ideal să și câștigăm.”

Reticent la abordarea temei financiare, antrenorul de la Domnești le insuflă băieților pofta de performanță și îi învață că doar prin muncă pot ajunge și la performanța financiară. Satisfacția materială este mai puțin importantă din punctul lui de vedere și consideră că toate vin la timpul lor. Jucătorii vor fi împliniți material, atunci când vor păși fotbalul mare. În prezent, mintea lor trebuie să fie la joc și la ceea ce au de făcut pe teren.

„Motivația lor numărul 1 este fotbalul de performanță și atunci, vrând, nevrând, ajungem să vorbim și de satisfacția materială. Echipele care promit puțin se țin de cuvânt, dacă vrem să avem satisfacții financiare, trebuie să ajungem la un nivel mai înalt. Vorbim de echipe bune din Liga I, echipe de cupele europene și așa mai departe, eu cred că ăsta e visul fiecărui fotbalist. Nu ai cum să ajungi la o echipă de top și să nu fii mulțumit din punct de vedere financiar. Dacă ești jucător valoros, ajungi la performanță și cu siguranță că ai și satisfacții financiare.”

Latura afectivă a antrenorului iese la iveală atunci când vorbește despre jucătorii săi, el fiind foarte implicat în dezvoltarea tinerilor pe plan profesional, își face griji și pe plan personal, dar are încredere și consideră că ei vor fi cea mai mare satisfacție pentru el atunci când vor ajunge la echipe importante din țară și chiar din lume.

„Deplasarea de la Astra va fi exact ca deplasarea de la Metaloglobus, de la Boldești, lucrurile nu se schimbă. Doar rezultatul e relativ. Uneori câștigi, alteori pierzi, se întâmplă la case mai mari, darămite la copiii ăștia. Alții nu au curajul să bage în teren un jucător sub 21 de ani, noi îi avem pe majoritatea. Nu e prea comod pentru un antrenor să se gândească cine a dormit acasă, cine nu, că e vârsta… dar scopul final este să îi vedem pe cât mai mulți la echipe de top, asta este satisfacția unui antrenor, spun eu și asta este cea mai mare satisfacție și a unui tânăr fotbalist.” a declarat Virgil Andronache, pentru IlfovSport.

Andreea Visu

Comments are closed.