(VIDEO) Scene incredibile la Chiajna! Un jucător era să moară pe teren. Ambulanța nu avea medic, iar conducerea nu s-a interesat de starea fotbalistului

joi, 31 august 2017

În ultimul meci amical pe care Concordia Chiajna II l-a disputat pe teren propriu, pe 19 august, înainte de startul noului sezon de campionat, „Vulturii” au făcut scor cu satelitul FCSB-ului (7-0), dar un incident incredibil a schimbat starea de spirit a tuturor celor prezenți la stadion.

În urma unui contact dur cu un adversar, mijlocașul Codruț Anghel a căzut pe teren și nu s-a mai putut ridica vreme de câteva minute bune. Ambulanța a pătruns pe gazon pentru a-i oferi îngrijiri medicale fotbalistului în vârstă de 23 de ani, dar echipajul nu avea medic.

Anghel a povestit în exclusivitate pentru Ilfov Sport momentele de groază prin care a trecut, dezvăluind faptul că ambulanța, pe lângă faptul că nu era însoțită de un medic, nu avea nici aparatura necesară pentru a-l putea transporta în siguranță la spital.

„Jucătorul Stelei face o preluare destul de largă cu un om în spate și apoi mă duc eu în dublaj. În momentul acela mă lovește cu cotul undeva în zona cervicală, în partea dreaptă, apoi mă lovesc cu capul și de gazon, pe aceeși parte. Auzeam ce se întâmplă în jurul meu, dar nu puteam să mă mai mișc sau să respir normal. Mi s-a spus că la un moment dat aveam puls 286. Salvarea nu pleca cu mine pentru că nu mergea targa, m-au luat cu o prelată, simțeam cum sunt mutat dintr-o parte în alta. N-aveau doctor, eu am avut mare noroc cu doamna doctor Olivia Timnea, care a mai rămas încă două minute să vadă meciul și în alea două minute s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am avut noroc și la spital cu doctorul Eduard Oanță care m-a ajutat. Salvarea nu avea defibrilator și acesta a fost un motiv în plus pentru care nu puteau pleca cu mine, din cauza acelui incident cu Patrick Ekeng. A fost chemată o altă salvare, care nici aceea nu mai venea. M-au urcat până la urmă în salvare, nu mai știu cum și undeva prin oraș am fost mutat dintr-o salvare în cealaltă, cu care am ajuns la spital în coma de gradul 3. Eram pasibil de edem cerebral și dacă se întâmpla chestia asta, verdictul era deces. Am stat inconștient în jur de două ore și jumătate”, povestește Anghel.

Fotbalistul Concordiei a trecut peste incidentul care îl putea costa viața, și recunoaște că s-a întors la echipă cu aceeași poftă de joc. În prima etapă a noului sezon al Ligii a III-a, „Vulturii” au jucat pe teren propriu, unde au fost învinși cu scorul de 3-1 de către Sporting Roșiori, iar Anghel a insistat să fie primit în lot, deși medicii i-au spus că ar fi mai bine să mai aștepte.

„Trebuie să fii puternic psihic, pentru că asta e. Mă uit pe filmare de 5-6 ori să vad anumite momente, am puterea să ma uit. E bine că am trecut peste și că nu s-a întâmplat mai rău. Am avut în prima săptămână un program special, nu m-am antrenat cu echipa deloc. Eu am insistat să fiu pe bancă la meciul de sâmbătă, unde am jucat circa o jumătate de oră. N-am răspuns la manevre așa cum își doreau doctorii și am fost ținut în spital trei zile, pentru că încă se putea întâmpla ceva. Apoi, mi s-a spus că ar trebui să stau trei săptămâni și să port un guler cervical, dar după ce am ținut un tratament și mi-au fost făcute alte investigații, nu a mai fost nevoie decât de o săptămână de antrenament ușor fără contacte. Nu voiau să mă lase să joc sâmbătă, dar eu am insistat”, mărturișește tânărul fotbalist.

Trist este și faptul că oficialii clubului nu s-au interesat de starea jucătorului, deși toată lumea era informată cu privire la cele întâmplate.

„Riscul să te lovești e permanent. Nu pot nici să sar coarda, pentru că este încă o zonă sensibilă și pot să pățesc ceva mai rău. Eu îmi doresc să joc în continuare, pentru că am trecut peste și nu are niciun rost să mă gândesc la ceea ce s-a întâmplat. Mă iubește cineva acolo sus.

Colegii m-au sunat imediat după meci, conducerea nu. Domnul președinte nu m-a sunat, deși toată lumea știa ce s-a întâmplat, până și cei de la prima echipă. Antrenorii și colegii au fost implicați”, a declarat Codruț Anghel pentru Ilfov Sport.Andreea Visu

0 de comentarii pentru "(VIDEO) Scene incredibile la Chiajna! Un jucător era să moară pe teren. Ambulanța nu avea medic, iar conducerea nu s-a interesat de starea fotbalistului"
  1. […] VEZI AICI DETALII DESPRE INCIDENT „N-a fost niciun fel de intentie, a fost un duel normal de joc. N-a avut copilul de la Steaua nicio intentie de a-l lovi. Initial nu ne-am dat si noi seama, am strigat si noi de pe banca sa se ridice. Sansa noastra a fost ca a fost doctorita noastra la meci. A avut sansa copilul. Asistenta de pe ambulanta se cam pierduse. Ne-am speriat putin ca s-au intamplat atatea. A avut noroc copilul ca a fost multa lume aproape de el acolo. Doamna doctor si-a pastrat calmul si a stiut tot timpul ce face. A suferit o comotie cerebrala foarte puternica, avea si pulsul marit. El nu era perfect constient pana a ajuns la spital. E un baiat destul de puternic si asta l-a ajutat mult, el lucreaza mult la sala de forta si a avut muschii cervicali foarte bine lucrati si asta l-a ajutat. […]

  2. […] În luna august a acestui an, tot într-un amical disputat la Chiajna, fotbalistul în vârstă de 23 de ani a ajuns la spital, după o serie de peripeții trăite cu ambulanța și medicii prezenți (sau nu) la meci. VEZI AICI DETALII […]

  3. […] În luna august a acestui an, tot într-un amical disputat la Chiajna, fotbalistul în vârstă de 23 de ani a ajuns la spital, după o serie de peripeții trăite cu ambulanța și medicii prezenți (sau nu) la meci. VEZI AICI DETALII […]