Victoria secolului, în Liga Campionilor: Bayern Munchen – FC Barcelona 8 – 2!

sâm, 15 august 2020

Un scor la care nici cei mai înfocați suporteri germani nu s-au gândit – mașinăria de fotbal a Stelelor Sudului (Stern des Sudens) a funcționat mai mult decât perfect, iar presa a inventat tot felul de superlative, ca să scoată în evidență acest succes.

”S-a văzut diferența de clasă, a fost o dezmembrare a echipei adverse, o umilință, am putea spune, cât și un spectacol de forță al nemților. După 31 de minute era 4-1 pentru Bayern(!) și trebuie spus că Barcelona nu a primit niciodată 4 goluri înainte de pauză, în istoria participării sale în Liga Campionilor. Bayern este ca o mașină nemuritoare”, a titrat cotidianul german Bild.

În declarațiile lor, autorii victoriei erau fericiți:
– Antrenorul Hansi Flick (55 de ani) la Sky: „Am jucat genial. Trebuie să ofer un compliment imens întregii echipe. Menținerea intensității atât de mare timp de 90 de minute a fost excelentă. Aceasta este mentalitatea noastră, pentru asta jucăm. Suntem o echipă și sunt foarte fericit. ”
– Leon Goretzka (25 de ani): „Suntem desigur foarte euforici. Este ceva foarte special. Probabil că vom realiza acest lucru, cu adevărat, doar în următoarele zile. ”
– Joshua Kimmich (25 de ani): „Este greu de înțeles că am câștigat cu 8-2 împotriva Barcelonei, chiar pe Estadio Da Luz. În final, un rezultat incredibil. Da, incredibil! Asta arată ce fel de calitate avem în echipă „.

Este mare bucurie în toată Germania, mai ales că Bayern se află în fața celui de-al treilea trofeu – Muller, Neuer, Lewandovski și colegii lor au câștigat până acum Bundesliga, Cupa Germaniei și sunt, iată, cu un pas în finala Ligii Campionilor, un parcurs de excepție, pentru care cel mai ”vinovat” se face tehnicianul bavarezilor, Hansi Flick. Să spunem că Bayern este pentru a 12-a oară în penultimul act al celei mai titrate cupe continentale. Istoria spune că, ori de câte ori Bayern a eliminat Barca în drumul său, Roșiii și-au trecut în cont și trofeul pentru care s-au luptat: Cupa UEFA, 1996, Liga Campionilor, 2013!

Emoțiile nemților, mă refer la cei care iubesc fotbalul, sunt duble, în această fază – ei și-ar dori o finală germană, în Liga Campionilor! Leipzig a strălucit și ea în sferturi, eliminând tot o echipă spaniolă, Atletico. Urmează examenul din semifinale, împotriva grupării Paris Saint Germain, unul extrem de greu. Dacă Leipzig trece și de Paris, atunci finala Champions League va fi una curat germană!

De partea cealaltă, să consemnăm doliul ce a cuprins Spania, după această ”umilință fără precedent”, cum a titrat cotidianul Marca. Și aceeași publicație spune că trebuie să treacă mult timp, pentru ca înfrângerea să poată fi uitată. Jurnaliștii spanioli au radiografiat întreaga echipă, puțini jucători scăpând fără critici. Firește că toată lumea dorește îndepărtarea antrenorului Quique Setien, însă nimeni nu i-a luat la ros pe oficialii catalani când l-au numit pe acesta ca principal, un technician care a antrenat mai mult în Segunda Division, cât și echipe de fotbal pe plajă! Favoriți la scaunul lui Setien, unul în flăcări, aș putea spune, sunt Mauricio Pochettino și Ronald Koeman, care trebuie, mai întâi, să liniștească spiritele din toată Catalunia, după care să se apuce de reconstrucție…

FC Barcelona – Bayern Munchen 2 – 8 (1-4)
David Alaba 7, Luis Suarez 57/Thomas Muller 4, Ivan Perisic 21, Serge Gnabri 27, Joshua Kimmich 63, Robert Lewandowski 82, Philippe Coutinho 85 și 89

Comments are closed.