Veronica Gavrilă: ”E vremea aurului și pentru Timișoara”…

Dum, 20 mai 2018

O declarație cât se poate de războinică, dacă o putem numi așa, din partea unei timișorence, obișnuită cu medaliile și promovările în baschetul feminin juvenil și nu numai. Din 2005 și până acum, antrenoarea Veronica Gavrilă, personajul nostru de astăzi, are în panoplie 19 medalii, cât și o promovare în Divizia A, cu SCM Timișoara.

”Dar acum să nu vorbim despre mine, echipa mea CSȘ Bega Timișoara este mereu în centrul atenției, iar de data aceasta chiar am o grupare care a crescut de la un campionat, la altul. Am luat-o în 2012 și, ca orice început, a fost greu până ne-am cunoscut și am unit vestiarul. Și totuși, numai după un an am participat în Campionatul Național de Baby-baschet, unde am prins treapta a treia a podiumului. Elevele mele au fost revelația turneului final, am avut talie cu care am surprins, ce să mai, am lăsat o impresie excelentă!

Nu ne-am oprit aici, normal, am mai făcut ceva modificări, am mai adus copile noi și am mărit volumul de muncă – drept urmare, în 2015, în Campionatul Național de minibaschet, am produs o altă surpriză, clasându-ne pe locul doi, în Turneul Final. Dar o spun din inimă, argintul trebuia să fie aur, pentru că echipa avea talie de Under 18 ani. Și acum mă doare sufletul de acea finală, gata, nu vreau să-mi mai aduc aminte – quod erat demonstrandum, cum spune latinul, am fost senzația anului. Din păcate, din acea echipă fantastică am pierdut două înălțimi, ca să zic așa, adică două din cele mai mari talii au plecat definitiv în Germania, cu familiile – pierderi foarte grele, mai ales pentru club. Sigur, pot ajunge la lotul national, dar cine știe ce fac ele acolo, cum se antrenează și cât progresează!

Și asaltul nostrum spre podium a continuat și în 2017, an în care am câștigat încă o medalie de argint, în Campionatul Național U13. Trebuie să spun că din grupul format în 2012, doar șapte fete au mai rămas, probabil că și cele mai dotate.

Suntem în fața unei noi bătălii, iar eu cred că a venit vremea și pentru aur la Timișoara, în Campionatul Național U14 – ne recomandă valoarea individual a fetelor, unitatea de grup, nucleul de părinți care ne sprijină și sunt gata să răspundă la toate cerințele noastre, întreaga atmosferă de care beneficiem, la antrenamente și jocuri, ca să sintetizez. Am trecut, deja, la antrenamente individualizate, avem preparator fizic și beneficiem de metode profesioniste de informare și pregătire. Toate acestea au fost posibile cu sprijinul părinților și cred că așa arată normalitatea, dacă vrem să facem performanță cu adevărat.

Și putem ajunge și la aur, fetele noastre sunt dedicate, orice oră liberă și-o petrec în fața unui coș de baschet, se sună și se întâlnesc și în weekend-uri, este minunat. Iată și echipa pe care mă bazez: Maria Chevereșan, Diana Palașiu, Ana Ivan, Roxana Vulpeș, Beatrici Păcescu, Teodora Drăgușanu, Roxana Zarcula, Sara Șarciu, Iulia Vâtcă, Antonia Iordache, Daria negru, Anca predatu, Ava Stockl, Livia Iustinian.

Din păcate, sunt copii foarte bine educați și ceva mai sensibili – în performanță trebuie să ai un anumit grad de nesimțire, ca s-o spun direct, îmi trebuie să fie ceva mai rele pe teren, să lupte cu o mai mare duritate. Fără nesimțire și răutate nu vor ajunge să joace la nivelul pe care îl doresc! Mă lupt și cu părinții, îi accept, deocamdată, să urmărească antrenamentele din sală, pentru că nu se bagă, dar i-aș dori mai mult în afara sălii. Am început să lucrăm și cu un psiholog, în care îmi pun mari speranțe”, așa s-a derulat discuția cu antrenoarea Veronica Gavrilă, chiar la Timișoara, cu câteva zile în urmă.

Antrenamentele erau intense, pentru că în acest weekend CSȘ Bega a participat la ultimul Turneu Semifinal, ce s-a desfășurat la Tg Secuiesc. Echipa de pe Bega n-a avut o comportare entuziasmantă, dar a reușit să obțină victoria, scor 63-39 cu CSM VSKC M-Ciuc, care s-o ducă în Turneul Final, eveniment ce va avea loc peste două săptămâni, probabil la București, în Sala Octavian Dimofte, fostă Olimpia, din Șoseaua Iancului.

Ionel Pană

IMG_5963 IMG_5985

IMG_5990 IMG_6022

IMG_6062 IMG_6068

IMG_6070 IMG_6074

IMG_6078 IMG_6079

IMG_6084 IMG_6088

IMG_6090 IMG_6092

IMG_6095 IMG_6099

IMG_6104 IMG_6112

IMG_6130

Comments are closed.