Vasile Curițeanu și-a pierdut capul, dar și postul de antrenor!

vin, 16 februarie 2018

După meciul pierdut la Cluj, 31-32, antrenorul Vasile Curițeanu a avut o ieșire nervoasă în fața camerelor de filmat, acuzând grav arbitrajul cuplului feminin Florescu/Stoia. Dacă ar fi fost bolnav de inimă, cred că omul ar fi fost în pragul infarctului, așa de iritat și nervos era!

Explozia verbală la adresa celor două arbitre mi se pare total nejustificată – Corona a jucat prost și de data aceasta, confirmând faptul că în vestiarul de sub Tâmpa a intrat dihonia. Jucătoare precum Bloj, Tiron, Buceschi, Chiper sau Tătar, care îmbracă și tricoul naționalei de senioare, nu mai au forță, incisivitate, funcționează ca o mașină cu frâna de mână trasă. La fel și Ciuciulete, Hotea, Neagu sau Chiricuță, sportive care ar fi trebuit să creeze acel echilibru psihic, acea atmosferă propice marii performanțe – Corona aspira la un loc de cupă europeană, iar acum aproape că vede zona locurilor de baraj, pentru rămânerea în Ligă.

În meciul cu Universitatea Cluj, aceeași situație – studentele și-au văzut de joc, au și condus în câteva rânduri, destul de consistent, dar tinerețea și emoțiile au permis ca Brașovul să revină de fiecare dată și chiar să amenințe că va pleca cu toate punctele. Și victoria a fost în vârful degetelor pivotului Timea Tătar, care a scăpat pe contraatac, cu 25 de secunde înainte, s-a înălțat, dar n-a nimerit poarta – gazdele au recuperat și au înscris golul victoriei! Curițeanu ar fi trebuit să se întrebe cum de n-a nimerit Timea poarta, că toată lumea o știe ca fiind o handbalistă riguroasă și concentrată în fața porții; de ce au existat spații largi în apărarea echipei sale, prin care gazdele se strecurau cu mare ușurință; de ce atâtea ratări de pe extreme; de ce brațul lui Tiron n-a funcționat la randamentul maxim, iar întrebările ar putea continua.
diana-800x600
Curițeanu și-a vărsat năduful pe arbitraj, a vrut să-și mascheze neputința sa ca antrenor, de a conduce un astfel de grup rebel. Nu se face așa ceva, mai ales că este vorba de unul din cele mai valoroase cupluri feminine din Europa, fete pe care nimeni nu le poate arăta cu degetul, din niciun motiv. Sigur, poate că au avut și ele zile mai puțin inspirate, dar niciodată nu au influențat rezultatul vreunei partide și nici nu se pune problema ca în acest meci, U Cluj – Corona, să fi contribuit cu ceva la stabilirea scorului final. Mai mult, observatorul partidei, Viorel Dobre, a recunoscut că arbitrajul a fost ok, cele două fete primind un calificativ bun, în urma prestației avute.

A doua zi, Vasile Curițeanu și-a dat demisia, chiar dacă președintele clubului nu se gândea la așa ceva. Antrenorul a motivat că-i este foarte greu să lucreze cu astfel de handbaliste, care nu respectă sarcinile de joc. Până la urmă, ăsta este principalul motiv pentru care Corona pierde meciuri pe bandă rulantă, atmosfera proastă din vestiar, nu arbitrajul! În acest caz, domnule Curițeanu ar trebui să ieșiți și să vă cereți scuze public, față de Diana Florescu și Ana-Maria Stoia, așa se poartă gentlemanii, iar eu cred că faceți parte din această categorie… sau nu?

Ionel Pană

1 comentariu la "Vasile Curițeanu și-a pierdut capul, dar și postul de antrenor!"
  1. cristi neamtu spune:

    Acest cuplu de arbitraj e criminal.Arbitreaza cu tenta, vin cu lectiile facute si stabilesc ierarhiile in zona retrogradarii. RUSINE LOR SI FEDERATIEI CA NU IA MASURI.