Unele au vrut, altele n-au putut: Brăila, victorie, Vâlcea, înfrângere, a șasea!

Dum, 10 ianuarie 2021

Astăzi, alte două echipe românești și-au încercat norocul la granițele cu Europa handbalistică. Și putem spune că rezultatele au fost aproape identice cu cele de ieri, adică victorie în Cupa EHF Europa League, autoarea succesului fiind Dunărea Brăila, și înfrângere usturătoare pentru SCM Rm Vâlcea, în Champions League, a șasea pentru Pera și elevele sale, din tot atâtea jocuri în cea mai valoroasă cupă europeană.

Și începem cu succesul fetelor de la Brăila, care au trecut de Fleury Loiret, din Franța, cu scorul de 29-27. A fost un meci disputat, pentru că gruparea din Franța (la care a jucat și unul din cei mai buni pivoți ai României, Ionela Stanca!) are mai multă experiență în cupele europene. Însă Dunărea și-a adunat forțele și a făcut față ritmului impus de oaspete – da, Udriștoiu, Dache și compania au condus mai mereu, chiar și la 6 goluri, însă pe finalul celor două reprize au cam lăsat garda jos, permițând franțuzoaicelor să spere măcar la un egal.

Mi-am dorit să revăd jocul răvășitor al Anetei Udriștoiu, care a făcut raiduri pe întreg semicercul, de la dreapta la stânga, și invers, apoi să-i admir aplombul lui Dache, handbalistă de o finețe deosebită, care știe când și cum să pătrundă printre adversare. Și mă gândeam că aceste două fete ar fi meritat să meargă în Danemarca, la Campionatul European. Iar Aneta, chiar dacă își anunțase retragerea, putea fi determinată să-și revizuiască decizia, dacă federalii ar fi știut cum să vorbească cu ea. Dar cum staff-ul naționalei de senioare se pricepe mai mult la discuții contradictorii, cu oricine și din orice, Aneta n-a fost contactată, iar partea dreaptă a naționalei noastre a fost ca un fel de mână moartă… Este un subiect despre care voi mai scrie, cât de curând!

Și revenim la echipa dunăreană, antrenată de croatul Neven Hrupec, pentru că ne place, arată forță, atât în atac, cât și în apărare, creativitate și condiție fizică de invidiat. Cele mai multe goluri de astăzi au fost marcate de sârboaica Marina Dmitrovic și Maria Kanaval, din Belarus, ambele cu câte șase reușite. Au fost aproape și Udriștoiu și Szadovska, cu câte patru goluri, Dache 3, Czeczi 2. Se vede treaba că există un grup la Brăila căruia îi place golul, iar noi sperăm să-i placă și în Europa, cât mai mult timp.

Referitor la celălalt meci, din Grupele Champions League, dintre SCM Rm Vâlcea și Eto Gyor, trebuie să recunoaștem că nici de data aceasta handbalistele lui Florin Pera n-au fost pregătite să facă față unei confruntări de nivel ridicat – prea multe ratări, prea multe mingii vândute ușor la adversar, atacuri irosite în brațele portarilor. Toate au dus și la o scădere a tonusului, fizic și moral, fapt care a adus această mare diferență pe tabelă: SCM Rm Vâlcea – Eto Gyor 20 – 37 (12-19)!

Dar timpul nu este încă pierdut, pentru că handbalistele din Zăvoi mai au șansa să acumuleze ceva victorii, în fața echipelor Borusia Dortmund și Podravka. Mai mult, poate chiar să prindă un ultim loc de calificare în play-off-ul Champions League, dar cu condiția să lupte cu mai multă determinare.

Niciun comentariu

adauga un comentariu