Un ilfovean va participa la Cupa Mondială de rugby

mie, 26 august 2015

Cu 24 de zile înaintea debutului Cupei Mondiale, staff-ul tehnic al echipei de rugby a României a anunțat lotul pe care se va baza la a treia competiție sportivă ca importanță după Jocurile Olimpice și CM de fotbal. În grupul celor31 de jucători reținuți se află și Tudorel Bratu, rugbyst născut și format în Pantelimon.

Lotul este dominat de jucătorii proveniți de la Saracens Timișoara (8), în timp ce raportul dintre rugbyștii care evoluează în țară și cei de la cluburi din străinătate este de 21 la 10.

Format la CSO Pantelimon, de antrenorul Dumitru Sterian ”Cioc”, Tudorel Bratu s-a născut în orașul din județul Ilfov pe 23 aprilie 1991. Internațional de juniori și de tineret, mijlocașul de grămadă a evoluat la seniori pentru formația din Pantelimon, cu care de altfel a și promovat în prima ligă și unde l-a avut ca antrenor pe Mircea Paraschiv. Din păcate, gruparea din vecinătatea Bucureștiului nu s-a mai înscris în Superligă. Bratu a trecut apoi la CSM Olimpia București, iar de anul acesta este legitimat la Dinamo.

Pe 5 septembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul National ”Arcul de Triumf” din Capitală, România va disputa ultimul meci de verificare, în compania echipei Tonga, de asemenea participantă la turneul final al Cupei Mondiale.

Rugby World Cup se va desfășura între 18 septembrie și 31 octombrie, în Anglia, România fiind în grupă cu Irlanda, campioana Europei, Franța, vicecampioana mondială, Italia și Canada.

Iată lotul României pentu Cupa Mondială:
ÎNAINTAȘI (17 jucători)

Paulică Ion, Mihăiță Lazăr, Andrei Ursache, Alexandru Țăruș, Horațiu Pungea, Andrei Rădoi, Otar Turashvili, Eugen Căpaățână, Valentin Popîrlan, Johannes Van Heerden, Marius Antonescu, Valentin Ursache, Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Stelian Burcea, Ovidiu Toniță și Daniel Carpo.

TREISFERTURI (14 jucători)
Florin Surugiu, Valentin Calafeteanu, Tudorel Bratu, Dănuț Dumbravă, Michael Wiringi, Paula Kinikilau, Florin Vlaicu, Csaba Gal, Adrian Apostol, Ionuț Botezatu, Florin Ioniță, Mădălin Lemnaru, Cătălin Fercu și Sabin Strătilă.

1 comentariu la "Un ilfovean va participa la Cupa Mondială de rugby"
  1. Florian Marin spune:

    Tudor este unul din cei mai buni jucatori caruia i am urmarit evolutia de cand era copil. Azi un adevarat Stejar!!!! A spus , spune si mai are multe se spus in acest sport al terenul cu buturi. Succes Tudor !!!! Am fost, sunt si voi fi mereu langa tine sa te sustin!!!!