Un deces și două înmormântări!

mie, 31 ianuarie 2018

Attila Verestoy, finanțatorul echipei masculine HC Odorhei, a decedat, cu câteva zile în urmă, din pricina unor problem medicale. Defunctul era și senator UDMR de Harghita, un politician cu experiență și cu multe puncte de vedere originale, care apărau drepturile minorităților maghiare. De câțiva ani, politicianul era implicat și în sport, mai precis finanța în totalitate echipa de handbal masculin, una din grupările de prestigiu din handbalul românesc.

Din păcate, moartea finanțatorului Attila Verestoy a adus două înmormântări – una a politicianului, iar cea de-a doua a echipei de handbal, care și-a anunțat, deja, retragerea din campionat, din lipsă de finanțare. Oficialitățile locale n-au dorit să sprijine handbalul din Odorhei – atât primăria, cât și Consiliul Județean, considerând că nu se justifică cheltuirea unor fonduri, pe o echipă de ligă națională, care atrăgea mulți spectatori entuziaști, la jocurile de acasă. La meciurile televizate se vedea clar că arena era plină, iar fanii își susțineau cu pasiune și multă frenezie favoriții. Și să nea amintim că HC Odorhei a jucat mereu un rol active în Liga Națională, luptându-se de la egal la egal cu Dinamo, Turda, Timișoara, Steaua sau Constanța, ca să amintesc cele mai galonate formații din Liga Mare. În 2015, HC Odorhei s-a impus și în Europa, câștigând Challenge Cup, după ce a depășit cu 60-57 gruparea portugheză Liberty Seguros ABC, într-o dublă manșă.

Așadar, a murit cel cu banii, nimeni nu se gândea la o astfel de tragedie – dar dacă s-a întâmplat, de ce să avem două înmormântări? Adică un singur om putea să susțină performanța, iar un oraș întreg nu? Primăria putea să facă rost de o parte din finanțare, Consiliul Județean de o alta, iar suporterii puteau să vină și ei cu o contribuție, cât de mica, pentru că era vorba de handbaliștii lor favoriți. A fost mai simplu, se pare, să se facă două înmormânăti și gata! Iubitorii de handbal din Odorhei îi vor regret pe Huba Talas, Andrei Mihalcea, Radu Ghiță, Antonio Kovacevic, Marius Szoke, Viaceslav Sadovyi, Milos Dragas, Goran Kuzmanoski, ca să-i amintesc pe cei mai reprezentativi jucători ai Odorheiului, iar Sala Sporturilor, care altădată vibra de strigătele spectatorilor, va fi din ce în ce mai însingurată și înfrigurată. Ce vremuri trăim!

Ionel Pană

Comments are closed.