Umilință în Liga Florilor – Gloria Buzău n-a fost pregătită să înfrunte uraganul bucureștean!

joi, 15 octombrie 2020

Ieri, la Ploiești, s-au jucat primele trei meciuri din noua ediție a Ligii Florilor. Nu sunt prea multe momente valoroase de semnalat, putem spune doar că handbalistelor le-a fost dor de semicerc. Sigur, de la dorință la putință este ceva distanță, iar când spun asta mă gândesc, în primul rând, la umilința suferită de gruparea lui Ovidiu Mihăilă, Gloria Buzău, în lupta contra fetelor de la CSM București. Dar să luăm meciurile în ordinea în care s-au desfășurat:

– CS Rapid București – CSM Slatina 19 – 19 (9-8). O luptă surdă, cu multe ratări de ambele părți, ”reușite”, în special, de numele grele din teren. Vorbesc de Maria Constantinescu, Laura Popa și Andreea Chiricuță, toate de la Rapid, Adina Cârligeanu, Lorena Ostase și Andreea Ivan, de la oltence. A fost un fel de meci amical, cu un scor stabilit, parcă, dinainte ca meciul să înceapă, și cu un cuplu de arbitri, Pârvu/Potârniche, mulțumit de jocul cuminte al celor două. Trebuie să remarc, totuși, clasa Elizei Buceschi, dar cu o floare nu faci să sune trenul în gară. De la Slatina mi-a plăcut Luciana Popescu, o handbalistă cu potential și care n-a uitat registrul tehnic care a propulsat-o în galeria marilor jucătoare

– CSM Galați – Gloria Bistrița 18 – 24 (7-11). Nou promovata de la Dunăre și-a vândut scump pielea, în fața Bistriței, ba cred că va pune mari problem celorlalte adversare din Ligă, după ce se mai rodează. Cristina Andrița a arătat că poate fi un lider, care găsește cu ușurință poarta adversă. De partea cealaltă, am remarcat jocul un pic cam brutal al bistrițenelor, care l-au costat pe Pașca și armata lui 16 minute de inferioritate numerică în teren!

– Gloria Buzău – CSM București 20 – 32 (6-19)! Scorul ne scutește de comentarii – pe teren a existat o singură echipă, cea a lui Adi Vasile, care a zburdat pe toate flancurile și a-nscris prin 11, din cele 16 handbaliste înscrise pe foaia de joc. Mă bucur pentru revenirea Biancăi Bazaliu printre marcatoare, vești bune și de la Siraba Dembele, care a făcut ce-a vrut pe partea stângă. De altfel, remarcăm întreaga echipă, care a arătat un tonus deosebit, în ciuda înfrângerii din Norvegia, de acum câteva zile. Asta înseamnă că meciul de la acest final de săptămână, din Champions League, în care CSM va primi vizita maghiarelor de la Ferencvaros, va fi aprig și putem spera chiar într-o victorie a româncelor.

Niciun comentariu

adauga un comentariu