Tadici a cedat – vedeta Zalăului, Claudia Constantinescu, a ajuns la CSM București!

mar, 22 ianuarie 2019

Acest transfer are o poveste frumoasă și este cu atât mai surprinzătoare, cu cât Zalăul lui Tadici, echipa de la care vine Claudia (foto CSM București), își începuse ascensiunea în Liga Florilor, anunțându-și intenția de a prinde, din nou, cupele europene. Și spunem că Tadici a cedat, pentru că antrenorul n-a vrut, în primă fază, să-i dea drumul diamantului său, mai ales că handbalista a fost accidentată aproape un an de zile și rămăsese datoare clubului, care n-a îndepărtat-o, ba chiar s-a îngrijit de ea cum a putut mai bine. Și Claudia a revenit, iar după câtvea etape de rodaj a-nceput să-și dea drumul la joc și să-și regleze tirul. Da, a revenit mai puternică decât era, iar evoluția ei a fost remarcată imediat.

Destinul Claudiei fusese scris imediat după accidentarea Cristinei Neagu, cât și a interului dreapta Amandei Kurtovic, din Norvegia. Tehnicianul sârb Dragan Djukic a făcut o listă cu jucătoarele care ar putea să le înlocuiască pe cele două, Neagu și Kurtovic, pe care erau trecute mai multe nume (se pare că 14), printre ele aflându-se și cel al Claudia Constantinescu. Surprinzător, nu-i așa?, semn că sârbul urmărește cu interes și evoluția fetelor din Liga Florilor. Și, după mai multe discuții și tatonări cu handbalistele din străinătate, s-a ajuns la concluzia că eleva lui Tadici poate să facă față rigorilor – până sâmbăta trecută, adică exact în ziua când Zalăul făcea drumul către București, pentru a juca în campionat, a doua zi, chiar cu CSM, jucătoarea n-a știut nimic, totul era doar în faza de discuții, pentru că n-a fost ușor de convins Gheorghe Tadici.

Personal cred că este încă o recunoaștere, a câta?, a muncii fostului selecționer al României, care are curajul să transfere handbaliste tinere, fără nume, dar cu ceva talent, pe care le crește și le transformă, iată, în adevărate valori. Așa s-a întâmplat și cu Claudia Constantinescu – fata s-a născut la Balș și a-nceput să joace handbal la Liceul Teoretic din oraș. N-a durat mult și a fost remarcată de soții Larisa și Adrian Olteanu, care au transferat-o imediat la CSȘ Caracal. Timp de cinci ani, cât a jucat la Caracal, Larisa și Adi Olteanu au șlefuit-o cum trebuie pe Constantinescu, cucerind împreună două titluri naționale, la Junioare II și Junioare III, iar când a ajuns la Junioare I Claudia a devenit și golgetera campionatului.
Este o poveste frumoasă, cu mai multe personaje principale – și trebuie să începem cu soții Olteanu, apoi cu Gheorghe Tadici, antrenori care i-au dat strălucirea cuvenită Claudiei. Dar trebuie să-l amintim aici și pe Djukic, un technician sârb care, iată, urmărește cu interes handbalul românesc și ne ajută, dacă vreți, cu acest transfer (se spune că mai are în vizor și alte jucătoare tinere din România!). Chiar mă și întreb dacă selecționerul Martin Ambros o cunoaște pe Claudia, o handbalistă care ar fi trebuit să facă parte din marea familie a tricolorelor, chiar să și joace la Campionatul European din Franța, din decembrie, 2018 – poate acum, că nu mai este la Zalău!

Claudia Constantinescu a plans de fericire, așa spun zvonurile, nici nu mai avea cuvinte când și-a anunțat familia, iar la televizor avea o față care radia de fericire (nu cred că regizorul de trasnmisie a retușat ceva…). Este o schimbare de destin, fără-ndoială, dar greul abia acum începe – la CSM București se urmăresc doar performanțele de top, ținta cea mare este Liga Campionilor, țintă care este, de-acum, și a Claudiei Constantinescu. Claudia a intrat și pe listele Champions league, iar de la ea se așteaptă un aport consistent pe 26 ianuarie, când CSM București va juca în deplasare, la Gyor. Bine-ai venit la masa bogaților, Claudia!

P.S. ”Mă bucur tare mult pentru ea, este copilul meu de suflet, am ținut mereu legătura cu ea, după ce am transferat-o la Zalău. Chiar și-acum, la această trecere la CSM București mi-a trimis mesaj, emoționată, firește mi-aduc aminte că așa s-a întâmplat și când am transferat-o la Zalău, nu i-am spus nimic, iar ea mă tot întreba unde mergem. Am înțeles că și acum, când a făcut trecerea la CSM București, ea a aflat în ultimul moment!

Pe Claudia am luat-o de la Balș chiar din Clasa a 6-a, am făcut un meci amical cu echipa din Balș și am remarcat-o imediat, avea un brat tare bun. În primul an a făcut zilnic naveta, cam 30 de kilometric de la Caracal la Balș, iar apoi a primit o garsonieră de la domnul Doldurea. Sportiva avea multe calități, muncea foarte mult și era un copil cu caracter. Mi-aduc aminte că, la un moment dat, a vrut să se lase de handbal, pentru că cei de la Federație n-au considerat-o bună și n-au selecționat-o la un lot de junioare. Am convins-o cu greu și nu-mi pare rău, a ajuns unde trebuie. Și sunt convinsă că fata va urca și va face față și la CSM București! Și eu sunt emoționată, asta este cea mai mare bucurie a unui antrenor, să-și vadă elevii ajungând cât mai sus și o spun fără falsă modestie, am șlefuit multe talente! Toți întreabă dacă avem noi un secret, da, avem – muncim și câte 8 ore pe zi, munca și sacrificiul este secretul nostru”, aceasta este declarația Larisei Olteanu, prima antrenoare a Claudiei Constantinescu, dată pentru site-ul nostru.

Ionel Pană

Comments are closed.