Steluța Luca: ”Un turneu bun la Astrahan, cu tineretul, însă condiția fizică ne-a trădat”!

lun, 31 decembrie 2018

Cu ceva vreme în urmă, naționala de tineret a României a fost în Rusia, la Astrahanocika, pentru a participa la un traditional turneu, în memoria lui Vadim Sizov, primul președinte al Clubului feminin de Handbal Astrahanocika. Este a treia ediție consecutivă la care participă și o selecționată din România, anul acesta fiind rândul generației născută în 2000 să ajungă la competiție. Pe lângă staff-ul tehnic al echipei, șefa delegației noastre a fost chiar vicepreședinta Federației, Steluța Luca, care se ocupă de handbalul feminin în România, în special de cel juvenil.

”Se pare că a fost un an foarte greu, pentru unele handbaliste tinere, pentru că în Rusia am văzut o echipă cam obosită, fără forță. Condiția fizică a cam lăsat de dorit, capitol la care noi, în general, stăm destul de prost. Și o spun din start că trebuie să se lucreze mai bine la condiția fizică, vedeți că nu spun mai mult, mai valoroasă este calitatea antrenamentelor fizice și țintele urmărite. O să fac ceva recomandări antrenorilor unde joacă aceste fete, să insiste pe această temă. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să fim exigenți și să înțelegem că doar spunând adevărul putem îmbunătăți evoluția.

În privința Turneului din Rusia, vă spun că au fost trei zile intense, cu meciuri frumoase, din care am ieșit destul de bine, ocupând, în final, locul doi, după formația gazdă, câștigătoarea Trofeului. Noi am urmărit îmbunătățirea relațiilor de joc, am testat și alte fete, să le vedem potențialul, mai ales că în iulie avem un nou examen important, Campionatul European din Slovenia.

Eu am fost foarte mulțumită de evoluția portăriței Diana Ciucă, dar și a celuilalt goalkeeper, Andreea Chetraru. Plusuri am văzut și la Ioana Bălăceanu, inter stâng, apoi la Denisa Vâlcan, o handbalistă care poate juca perfect oriunde la linia de 9 metri. Mă bucur pentru extremele Adina Cace, Alexandra Vrabie și Eva Kerekeș, cât și pentru centrul Monica Barabaș. De altfel, cam toate fetele numite mai sus n-au făcut altceva, decât să-și confirme valoarea și încrederea pe care noi o avem în ele. O surpriză plăcută a fost și Andreea Târșoagă, handbalistă pe care organizatorii au ales-o MVP-ul întregului turneu, fapt ce o onorează pe sportivă, dar o și responsabilizează pentru viitor, destul de aproape, de altfel, dacă mă gândesc la Trofeul Carpați, ce va avea loc în luna martie, la Vâlcea”, ne spunea fosta mare campioană Steluța Luca.

Ionel Pană

Comments are closed.