START ÎN LIGA 3 / Avancronica etapei I – 8 echipe din Ilfov, la drum! Ce trebuie să ştii despre sezonul 2015-2016

vin, 28 august 2015

Vineri, 28 august, de la ora 18:00, debutează noul sezon al Ligii a III-a, în acelaşi format cu 5 serii, dar din care s-a scos play-off-ul şi play-out-ul, în vederea organizării sezonului 2016-2017, care va fi diferit.

În acest moment, Ilfovul este cel mai bine reprezentat judeţ al României la Liga a III-a, cu 8 echipe: Gloria Popeşti Leordeni, Voinţa Snagov, CS Tunari, Viitorul Domneşti, FC Voluntari II, CS Afumaţi, CS Ştefăneşti şi Concordia Chiajna II. Dintre acestea, doar Concordia Chiajna II şi CS Afumaţi şi-au anunţat intenţia de a promova în eşalonul secund, iar echipa a doua a Voluntariului are obiectiv, momentan, doar menţinerea în Liga a III-a, acolo unde se află în premieră.

Ce trebuie să ştii despre noul sezon:

– Toate ocupantele locului 15 retrogradează direct, iar locul 14 cu cel mai slab punctaj dintr-o serie va merge şi ea în Liga a IV-a.

– În Liga a II-a promovează doar campioana fiecărei serii.

– Fiecare echipă este obligată să aibă în teren timp de 90 de minute trei jucători sub 19 ani, astfel că majoritatea grupărilor vor avea 6 fotbalişti sub 19 ani trecuţi pe foaia de joc.

– Un singur fotbalist extra-comunitar este acceptat pe teren.

– Baremul pentru arbitrul central este de 764 de lei, iar asistenţii primesc fiecare 601 lei. Baremul este suţinut de echipa gazdă.

– În sezonul 2016-2017 al Ligii 3 vor evolua cele 11 echipe retrogradate din eşalonul secund şi 21 de campioane judeţene rezultate în urma barajului de promovare din Liga 4.

Iată şi meciurile din prima etapă şi câteva din previziunile făcute de IlfovSport pentru echipele din Ilfov, din Liga a III-a:

Seria a II-a

AS Voinţa Snagov (IF) – SC FC METALOGLOBUS SA (B)

28 august, ora 18:00, stadion Voinţa, localitate Snagov

Arbitri: Mihai Amorăriţei (Câmpina) – Daniel Pătraşcu (Craiova), Răzvan Tudor (Craiova)

Echipa antrenată de Marin Dună este formată doar din fotbalişti foarte tineri, majoritatea sub 19 ani, şi are ca obiectiv menţinerea în Liga a III-a. Anul trecut, Snagov s-a salvat pe final de campionat, iar acum, tehnicianul care a antrenat în sezonul precedent pe CS Ştefăneşti susţine că va încerca să termine cât mai sus în seria a II-a. Adversarul din prima etapă, Metaloglobus, este unul cu experienţă la nivelul Ligii a III-a, aşa că vom asista la un meci foarte greu pentru ilfoveni.

Fotbal Club Viitorul 2 SA (CT) – ACS Gloria Popeşti Leordeni (IF)

28 august, ora 18:00, stadion Ovidiu, localitate Ovidiu

Arbitri: Laurneţiu Ionaşcu – Dan Popescu şi Laurenţiu Constantin (toţi Buzău)

Gloria Popeşti Leordeni a pierdut în această vară mai mulţi jucători cu experienţă, se va baza însă pe serviciile celor doi Viorel Dinu, şi are ca obiectiv menţinerea în Liga a III-a. Echipa este în continuare pregătită de Tudorel Stanciu, iar în Cupa României Popeştiul a pierdut în această săptămână în faţa Berceniului, din Liga a II-a. Se anunţă un meci foarte greu în faţa juniorilor lui Hagi, “satelitul” Viitorului dorindu-şi un loc în eşalonul secund.

CS Tunari (IF) – SC Juventus Bucureşti (B)

29 august, ora 18:00, stadion Tunari, localitate Tunari

Nici CS Tunari nu a avut o vară prea bună, mai ales din punct de vedere al meciurilor amicale. Eliminarea prematură din Cupa României, unde Virgil Niţoi a aruncat în teren doar tineri, în faţa Gloriei Popeşti Leordeni, dar şi ideea de întinerire masivă a lotului fac din Tunari o altă echipă care va lupta în zona a doua a clasamentului seriei a II-a din Liga a III-a. De amintit că adversarul de mâine, Juventus, a ratat promovarea în sezonul precedent şi îşi doreşte să revină în Liga a II-a.

Viitorul Domneşti va sta în această etapă, iar Inter Clinceni, deşi este programată, nu va juca în seria a II-a a Ligii a III-a. Oficialii FRF au programat echipa, întrucât cei de la FC Academica Clinceni nu au trimis un act oficial prin care să anunţe retragerea grupării.

SERIA A III-A

FC Voluntari 2 (IF) – CS Afumaţi (IF)

29 august, ora 18:00, stadion Voluntari, localitate Pipera

Un meci între vecinele de comună, unde apare o nouă rivalitate, pe lângă Ştefăneşti şi Afumaţi, acum există şi rivalitatea Voluntari – Afumaţi. CS Afumaţi a devenit în 2-3 ani una dintre specialistele Ligii a III-a şi a fost de fiecare dată foarte aproape de promovarea în liga secundă. Cu un lot experimentat, Vasile Neagu speră ca în acest sezon, Afumaţiul să tragă la promovare. De partea cealaltă, Voluntari II, aflată în premieră în eşalonul al treilea, l-a luat de la copii şi juniori pe fostul atacant Octavian Chihaia şi l-a numit principal. Flavius Stoican i-a pus la dispoziţie şi câţiva jucători de la echipa mare, din Liga I, iar Voluntari II speră să fie una dintre echipele grele ale seriei a III-a.

AS Înfrăţirea Agromec Hărman (BV) – CS Concordia Chiajna 2 (IF)

29 august, ora 18:00, stadion Înfrăţirea, localitate Hărman

Chiajna II a fost surpriza plăcută a sezonului trecut. Cu o faţă total schimbată şi doi antrenori care vor să se afirme, Laurenţiu Diniţă şi Robert Panduru, “satelitul” Chiajnei a anunţat că anul acesta va lupta pentru accederea în Liga a II-a. Chiar dacă face parte dintr-o serie foarte grea, cu Afumaţi, FC Voluntari II, Ştefăneşti, SCM Argeş sau Sporting Turnu-Măgurele, juniorii lui Diniţă speră să dea lovitura, iar în meciul de mâine, Chiajna II anunţă că îşi doreşte cele 3 puncte de la nou-promovata Agromec Hărman, din Braşov.

CS Ştefăneşti va sta în această primă etapă. La Ştefăneşti a venit Laurenţiu Tudor, “Doctorul”, cum este porelict tehnicianul anchetat în mafia pariurilor de UEFA, şi va lucra cu o echipă foarte tânără, formată din mulţi copii, aşa cum ne-a declarat Cristi Mătărău, preşedintele clubului.

Comments are closed.