Sorina Tîrcă, prințesa războinică!

lun, 07 august 2017

Campionatul European de handbal tineret, fete sub 19 ani, s-a încheiat ieri, în Slovenia, cu victoria naționalei Franței, care a cîștigat finala împotriva Rusiei cu scorul de 31 – 26. Podiumul a fost completat de Danemarca, învingătoare cu 28 – 26 în fața Ungariei.

Cât despre selecționata noastră, condusă de antrenorii Ion Crăciun, Cristian Preda și Ildiko Barbu Kerekeș, putem spune că a avut o comportare modestă, după puterile ei, am putea spune, conform pregătirii tehnico-tactice și, mai ales, psihice, de care au avut parte handbalistele tricolore. Când începi grupa cu o înfrângere, iar din trei partide reușești doar o victorie, e clar că nu poți emite pretenții să te apropii de zona unde se juca cu medaliile pe masă. Am ocupat locul nouă, poziție care reflectă cu adevărat starea handbalului nostru, la acest nivel de vârstă, calificarea profesională a antrenorilor, cât și atenția pe care Federația o acordă acestor fete, care joacă prea puțin la echipele lor de club. Sunt doar câteva handbaliste care se pot lăuda cu minute bune în meciul senioarelor, iar asta se vede prin modul lor dezinvolt de exprimare în teren.

Nu vrem să facem analiza acestui loc nouă, pe care, sincer, îl considerăm meritat, dar vrem să spunem că avem handbaliste mult mai talentate, decât această poziție departe de podium, capabile să învingă orice adversar, dacă sunt unite și bine puse în valoare. Dar când în vestiar nu e liniște, nici pe teren nu este eficacitate, iar când antrenorul nu are zvâc la strategie, ne mulțumim cu puțin! Un talent incontestabil, al actualei generații, este Sorina Tîrcă, pe care am numit-o prințesa războinică, având în vedere faptul că ori de câte ori intră în teren se ia la trântă cu orice adversar și nu se lasă până nu se apropie de poarta adversă să înscrie. Sorina Tîrcă a mai îndulcit amarul locului nouă, prin titlul de golgeteră a Europenelor, cu un total de 56 de goluri, marcate în 7 partide:

În Grupa A
- Cu Ungaria 7
- Cu Suedia 8
- Cu Olanda 7
În runda a doua
- Cu Croația 5
- Cu Macedonia 9
Pentru clasament
- Cu Slovenia 8
- Cu Suedia 12

Sorina Tîrcă este o puștoaică de 18 ani, care a muncit din greu să-și facă propriul nume, având în vedere că este fiica legendarei Mariana Tîrcă. Și putem spune că tânăra a reușit, dacă amintim că joacă de ceva vreme la Corona Brașov, în Liga Națională, iar în 2015, la Campionatul European U 17, a câștigat primul său titlu de golgeteră a Europei, cu 55 de goluri. (Ionel Pană)

3 de comentarii pentru "Sorina Tîrcă, prințesa războinică!"
  1. Ion Craciun e limitat spune:

    Felicitari, Sorina! O jucatoare buna dar uneori mai trebuie si ea odihnita in timpul meciurilor.

  2. gina spune:

    E buna dar nu foarte la generatia ei 98*-99 ,dar si Daria sau Badea daca arunca atat la poarta si bat 7 m ( munca echipei) ies golgetere.Asadar…mai e mult pana departe …