Simona Halep, victorie muncită cu Ana Konjuh!

mie, 01 februarie 2017

În Turneul Internațional de tenis de la Sankt Petersburg, Rusia, dintre românce, doar Simona Halep (foto WTA) a mai rămas pe tabloul principal, pentru că Irina Begu și Monica Niculescu au fost eliminate chiar din primul tur. Halep a intrat direct în Faza a II-a, în care a întâlnit-o pe croata Ana Konjuh, nimeni alta decât cea care a învins-o pe compatrioata noastră, Monica Niculescu.

Avertizată de jocul consistent al Anei, Simona Halep a tratat meciul cu toată seriozitatea, reușind să câștige în două seturi, 6-4, 7-5, un meci foarte disputat și cu un nivel valoric destul de ridicat. Chiar dacă toate caracteristicile erau în favoarea jucătoarei noastr- Simona are 14 titluri câștigate în carieră, Ana doar unul, Simona are în cont peste 15 milioane de dolari, ca premii din turnee, Ana are aproape 1,5 milioane, dar în teren nu s-a simțit această diferență. Ne bucurăm pentru Simona că a-nceput cu dreptul acest turneu și sperăm să meargă până în finală, mai ales că este cotată ca favorită, în Rusia.Următoarea ei adversară va fi învingătoarea dintre rusoaicele Kasatkina și Yantseva.

În proba de dublu, perechea română Begu/Niculescu a învins cuplul ruso-belgian Kuncikova/Mertens, scor 6-1, 6-3, urmând să întâlnească, în sferturi, cuplul Gavrilova (Australia)/Mladenovic (Franța). (Ionel Pană)

Comments are closed.