Simona Halep – Irina Begu, confruntare românească la Roland Garros!

lun, 28 septembrie 2020

Sigur că nu ne-am fi dorit așa ceva, dar s-a întâmplat ca pe partea de tablou să se afle cele două campioane din România. Openul francez a-nceput în sărbătoare, dacă pot spune asta – Simonei Halep i s-a cântat La mulți ani, de către spectatorii aflați sub noul acoperiș al Arenei Philippe-Chatrier, pentru împlinirea celor 29 de ani. Și campioana noastră, aflată pe locul 2 în clasamentul mondial, i-a răsplătit pe francezi cu o nouă victorie, a 15-a consecutivă, scor 6-4, 6-0, în fața spaniolei Sara Sorribes Tormo, numărul 78 WTA. ”Este un moment unic pentru mine să joc la Roland Garros sub acoperiș, este o mare onoare. Voi păstra această amintire, care s-a petrecut într-o zi cu semnificație pentru mine”, a declarat Halep.


Adversara Simonei din Turul 2 este o altă româncă, Irina Begu, una la fel de ambițioasă și cu un bagaj tehnic de excepție. Begu, numărul 77 mondial, a învins-o la debut pe Jil Teichmann, Elveția, poziția 54 WTA, în trei seturi, 6-4, 4-6, 6-3. Anticipăm o partidă aprigă între cele două romance, cu realizări tehnice apreciabile, așa cum s-a întâmplat ori de câte ori cele două au fost adversare.

De altfel, turneul francez este dominat, aș putea spune, de mai multe jucătoare din România, care vor intra la fileu în cursul zilei de astăzi:
– Monica Niculescu, 141 WTA – Danielle Collins (SUA), 57 WTA
– Sorana Cîrstea, 82 WTA – Elena Rybakina (Kazakhstan), 18 WTA
– Patricia Maria Țig, 58 WTA – Stefanie Woegele (Elveția), 116 WTA
– Irina Bara, 163 WTA – Donna Vekic (Croația), 28 WTA
– Ana Bogdan, 92 WTA – Timea Babos (Ungaria), 106 WTA

Comments are closed.