Sebastian Tudor a devenit o sperietoare: ”Da, vrem în Liga Națională, dar când vom avea o sală proprie”!

joi, 30 august 2018

În această vară, la echipa feminină de handbal Chișineu Criș a fost adus antrenorul orădean Sebastian Tudor, un tehnician cu rezultate excelente la masculin, în Divizia A, care a avut promovarea în buzunar, de vreo-4-5 ori, dar care i-a fost refuzată de autoritățile locale, tot de-atâtea ori.

Rep. Domnule antrenor, o vară fierbinte, o schimbare bruscă de macaz, de la masculin, la feminin, o evadare dintr-un oraș, Oradea, boem, dacă mă-ntrebi pe mine, și prea frumos ca să fie lăsat în urmă

Sebastian Tudor: Așa și este, dacă mă refer strict la oraș, la frumusețile și istoria lui, însă deloc primitor cu handbalul masculin. De fiecare dată când veneam cu promovarea pe masă, eram refuzat, ba în sezonul următor mi se micșora și bugetul. Acum doi ani, de exemplu, am terminat campionatul neînvinși, i-am rugat pe băieți să lupte pentru toate punctele, poate îi sensibilizăm pe cei ce conduc orașul să ne acorde o șansă și în Liga Națională. Dar am fost refuzați din nou, fără ca acești oameni să aibă remușcări – toți banii la baschet, unde sportivii au mii și mii de euro salariu!

Rep. Pari un pic necăjit…

Sebastian Tudor: Sigur că sunt supărat, an de an am crescut jucători, i-am dat la loturi, se crease o pepinieră bună aici, dar nimeni nu a luat-o în seamă. Cât să mai lupt?
Rep. Și cum ai făcut mișcarea asta la fete?

Sebastian Tudor: Mie îmi plac provocările, mi s-a pus în față un proiect interesant și am acceptat

Rep. Și care sunt primele impresii?

Sebastian Tudor: Am găsit aici o atmosferă excelentă, oameni care iubesc sportul și vor să facem și performanță. Este o echipă tânără, trebuie să muncim mult și am simțit că fetele sunt dispuse la efort. Am adus-o pe Sabine Klimek ca factor de echilibru, de siguranță, pentru că este o handbalistă cu experiență

Rep. Adversarii din seria ta nu știu ce să mai creadă, pentru că te-ai apucat de treabă și zvonurile se răspândesc iute, mai ales că ai învins și Reșița într-un amical, una din pretendentele la promovare. Tu ce-ti dorești, ce ținte ai pentru sezonul care vine?

Sebastian Tudor: Da, m-am apucat de lucru, facem acum câte două antrenamente pe zi, nu doar patru pe săptămână, facem individualizare și tratăm fazele de atac și apărare cu mare seriozitate. Nu vrem să promovăm chiar din primul an, eu consider că avem nevoie de o sală proprie, unde să vină tot orașul să ne susțină. Atunci am avea și noi altă forță, încă n-am creat acea echipă pe care o visez – dar dacă mă-ntrebați ce ținte am la debut, mi-aș dori o clasare în primele patru locuri ale clasamentului, vom vedea ce putem face!

Florica Boldor: ”Îl urmăresc de ceva timp pe Sebi, știe să construiască echipe”…

Este mereu în umbră, chiar dacă povestea acestei echipe începe cu ea, cu Florica Boldor. Am mai spus-o odată, pe site-ul nostru, și mi-a plăcut tot ce am găsit în orașul din Vestul țării, mi-a plăcut discuția cu primarul Gheorghe Burdan, cu vicele Ioan Tripa, oameni cărora le place handbalul și se gândesc la dezvoltarea lui.

”L-am adus pe Sebastian ca antrenor pentru că știe să construiască, a și demonstrat la Oradea. A promovat de multe ori, cu echipa lui de băieți, dar n-a avut șansă să joace în Liga Națională. V-am vorbit de proiectul nostru și cred că cu Sebastian îl vom împlini. Acum așteptăm și un semn de la Compania Națională de Investiții, pentru Sala Polivalentă, avem dosarul depus, suntem în regulă și chiar este ultima redută pe care o mai avem de trecut.

Echipa este tânără, am mai adus alte cinci fete care au terminat junioratul, mă refer la Roxana Boldor, la Lorena Roman, la Jessica Snakovschi, la Denisa Tudose și la Damian Mihaela, dar și pe mai experimentata Sabine Klimek, o handbalistă care poate să le coordoneze bine în teren, pe aceste copile. Și deja se simte o schimbare la echipă, fetele au altă atitudine și răspund bine la toate comenzile noului antrenor. Știți bine că nu ne condiționează nimeni de anumite rezultate, la noi se lucrează fără presiune, dar se lucrează, mai ales că noul antrenor este unul dedicat meseriei sale. Și mai am o satisfacție, faptul că Roxana, fata mea, se bucură de venirea acestui pretențios tehnician, că are ce să învețe și chiar să progreseze”, așa a declarat și Roxana Boldor, cea care a tras din greu, pentru ca handbalul în Cișineu Criș să prindă rădăcini adânci.

Așadar, în Vestul țării se-ntâmplă și lucruri bune, dacă este să mă refer strict la echipa feminină Chișineu Criș, loc unde cei ce conduc orașul se gândesc la o sală polivalentă, la întărirea teamului de fete și promovarea lui în prima ligă. Total în antiteză este Timișoara, acolo unde SCM nu s-a mai înscris în Divizia A feminină, a murit, s-a desființat, nu știe nimeni – cert este faptul că după ce a ratat promovarea în Liga Națională, finanțatorii din primărie au decis să sugrume această formație, construită cu ceva eforturi, de managerul Dumitru și de antrenorii Lucian Ghiulai și Claudia Iancu. Chiar și la masculin sunt ceva probleme, dar pe marginea acestor subiecte vom mai reveni.

Ionel Pană

Comments are closed.