SCM Craiova și HC Zalău își încearcă norocul în Europa!

mie, 03 ianuarie 2018

Vacanța a devenit, deja o amintire, s-au dus și mesele copioase și nopțile din discotecă, toată lumea handbalului feminine s-a întors pe semicerc – pe 10 ianuarie începe returul Ligii Naționale, iar pe 13 pornește și Divizia A. Înaintea competițiilor interne, avem două echipe care au examen în Europa, în grupele Cupei EHF – SCM Craiova, în Grupa A, și HC Zalău, în Grupa D.
Așadar, pe 7 ianuarie, Craiova lui Burcea joacă în Franța, cu Brest Bretagne, iar Zalăul lui Tadici evoluează în Norvegia, cu Larvik. Ambele partide încep la 18:00, ora României, dar nu știm dacă se televizează, pentru că pe site-ul federației Române de Handbal nu găsim nici măcare programul celor două jocuri.

Un start destul de dificil, pentru ambele reprezentante ale României, dar la acest nivel nu mai există grupări mai slabe. Și Craiova, și Zalăul mai au doar trei pași până la marele trofeu, așa că orice rezultat este posibil. Personal cred că Zalăul are mai mari șanse de victorie, bazându-mă pe nebunia tinerelor din echipă, pe condiția fizică a lor, pe imaginație și putere. M-aș bucura ca și Craiova să se întoarcă cu puncte din Franța, chiar dacă handbalul din Hexagon traversează o perioadă de euforie, după titlul mondial la senioare, cucerit în decembrie, 2017.

Și ca o ultimă informație, să spune că gruparea din Brest a pierdut-o, în ultimele zile ale lui 2017, pe românca Melinda Geiger, care s-a transferat la Debrecen, în Ungaria.

Ionel Pană

Comments are closed.