Sankt Petersburg, o sperietoare pentru Irina și Monica!

mar, 31 ianuarie 2017

Turneul Internațional de tenis de la Sankt Petersburg, Rusia, a-nceput prost pentru românce, două dintre jucătoarele noastre fiind eliminate chiar din primul tur, de pe tabloul principal. Vorbim despre Irina Camelia Begu și Monica Niculescu, care au surprins neplăcut prin jocul lor fluctuant, prin lipsa de inspirație și angajament, ca să nu mai vorbesc de numărul mare de greșeli neforțate.

Irina Begu a pierdut la nemțoaica Andrea Petkovic, scor 1-6, 5-7, după un prim set în care aproape că n-a existat. În cel de-al doilea, Irina a condus chiar cu 4-2 și se părea că are forța să ducă meciul în prelungiri, dar de la 4-2 s-a făcut 4-5, apoi 5-7. Begu a înregistrat opt duble greșeli, pentru care a fost pedepsită de adversara sa din Germania.

Monica Niculescu a pierdut și ea tot în primul tur al competiției, la croata Ana Konjuh, dar într-o altă manieră – a câștigat en fanfare primul set, cu 6-1, după care s-a pierdut pe drum, cedându-le pe celelalte două, scor 3-6, 2-6. Atu-ul ei cel mare, slice-ul de forehand, a trădat-o din nou – Monica nu înțelege că acel slice încetinește viteza mingiei, iar plasamentul devine incontrolabil. Sigur, are un efect deosebit, dar după ce adversarele îi prin mișcarea, totul se întoarce împotriva celei care o execută. Tânăra croată, de numai 19 ani, locul 39 mondial, a avut răbdare cu jocul Monicăi, dar după ce l-a deslușit a dominat-o clar pe jucătoarea noastră.

Pentru participarea la primul tur, cele două vor primi câte 6.925 de dolari (turneul este dotat cu premii în valoare de 710.000 de dolari), cât și câte un punct WTA. Dacă Monica Niculescu ar fi trecut de primul tur, în actul secund ar fi întâlnit-o pe Simona Halep, favorita turneului, care va intra în competiție direct în Turul II. Begu și Niculescu (foto TVR 1) nu vor pleca, încă, acasă, pentru că ele fac pereche împreună la dublu, iar la debut vor evolua împotriva cuplului Lenka Kuncikova (cehia)/Elise Martens (Belgia). (Ionel Pană)

Comments are closed.