Sancțiuni cu nemiluita, după meciul CS Brănești – CS Glina, din Liga 4!

vin, 26 noiembrie 2021

Putem spune că în luna noiembrie, care nici măcar nu s-a încheiat, Comisia de Disciplină a cam obosit judecând la cazurile petrecute la toate categoriile de campionate, organizate de Asociația Județeană de Fotbal Ilfov. A fost liniște, o bună perioadă de vreme, dar aproape de finalul turului fotbaliștii au început să-și cam dea în petic, ba chiat și oficialii echipelor au fost cu mințile înfierbântate, semn că prin aer umblă sămânța de scandal, că de fair play nu mai știe nimeni, că mulți doresc să-și facă dreptate singuri, indiferent dacă adevărul este sau nu de partea lor.

Și Comisia de de Disciplină, așa cum am mai spus, trudește din zori și până-n seară și este firesc sa mai uite, uneori, de procedurile obligatorii – pe lângă Raportul arbitrilor, mai mult sau mai puțin subiectiv, Comisia ar trebui să audieze toate părțile implicate, eventual să găsească și alți martori care au asistat la scenele respective. Nu se-ntâmplă mereu așa, din păcate, și există o anumită revoltă, îndreptată spre cei care ”îmbracă” roba de judecător.

Ne oprim la unul din multiplele cazuri ale lunii noimbrie, unul care a oripilat lumea fotbalului ilfovean și care s-a lăsat cu sancțiuni extrem de drastice. Vorbim de meciul din Liga 4, Seria 2, dintre CS Brănești și CS Glina, contând pentru etapa 9, unde s-au petrecut următoarele fapte (relatarea este aproximativă, pentru că informațiile mi-au parvenit de la o sursă proprie): în timpul meciului, doi fotbaliști, unul de la gazde, altul de la oaspeți, au avut o altercație verbală, care s-a transformat într-o bătaie, aproape generală. Încercând să-i oprească pe cei doi, se pare că și arbitrul și-a luat două palme.

Printre cei care au incitat la altercație a fost și delegatul echipei din Brănești, Marius Șerban, un abonat al Comisiei de Disciplină, un oficial care, culmea!, face parte din Comisia de Cenzori a Asociației, persoană care ar fi putut să fie chiar vicepreședinte al AJF Ilfov, dacă la Alegeri ar mai fi primit câteva voturi în plus. ”Domnia sa ar fi trebuit să fie un exemplu de civilitate pentru fotbaliștii de la Brănești, și nu numai pentru ei, dar impulsivitatea lui și lipsa de respect față de arbitrii partidei, regulamente și chiar adversari, fac din el un personaj greu de suportat în familia fotbalului ilfovean”, ne spunea sursa noastră neoficială.

Și acum iată pedepsele primite de cei implicați, conform comunicărilor Comisiei de Disciplină:
– Fotbalistul Gabriel George Barbu, CS Brănești, suspendare șase lui, penalitate 400 de lei și 70 de lei pentru cartonașul roșu
– Fotbalistul Valentin Marin, CS Glina, suspendare 3 etape, penalitate 150 de lei și 70 de lei cartonașul roșu
– Fotbalistul Mihai Condu, suspendare 3 etape, penalitate 150 de lei și 70 de lei pentru cartonașul roșu
– Oficialul Marius Șerban, CS Brănești, 4 etape suspendare, penalitate 250 de lei și 70 de lei cartonașul roșu
– Fotbalistul Bogdan Florin Catană, CS Brănești, suspendat 1 etapă, penalitate 75 de lei și cartonașul roșu 75 de lei
– CS Brănești, 120 de lei penalitate pentru comportare nesportivă

3 de comentarii pentru "Sancțiuni cu nemiluita, după meciul CS Brănești – CS Glina, din Liga 4!"
 1. Anonim spune:

  Cum puteti mintii ma cu nerusinare despre faptele ce au fost la acel meci.
  De unde si pana unde arbitru batut!? Am asistat la meci si daca scrieti din auzite sa fiti de c…t ca rahat ati mancat👍🏻
  De arbitrii ca arbitrau numai in favoarea Glinei ce se aude???

 2. Serban Marius spune:

  Domnu” Manea, arbitrul a fost bătut grav, a fost călcat in picioare și dus la spital cu Ambulanta ! Sanctiunea comisie de discipplina este prea blândă !
  Eu personal l-am bătut și pe arbitru și pe observator, am bătut și doi jucatori de la Glina și la final l-am bătut și pe șoferul de pe Ambulanta ! Ce vreau sa zic este ca Branesti este cea mai violenta echipa din campionat și bate pe toată lumea, săptămâna trecută ia bătut și pe cei de la Vidra ! Săptămâna asta o sa ii bată și pe cei de la Darvari, trimiteti-va investigatorii la meci, o sa fie măcel !

 3. MIRCEA spune:

  Citind articolul nesemnat, asadar neasumat, concluzionam ca redactorul, are o vendeta personala cu cei de la Branesti ! Spun asta pentru ca la meciul Gradistea-Copaceni, cei de la Copaceni au primit 4 cartonase rosii, exact cum au primit si cei de la Branesti, un cartonas rosu primindu-l chiar delegatul oaspetilor, pentru injurii si amenintari !
  In alta ordine de idei, am fost prezent la meciul dintre Branesti si Glina si in mod clar, MINTITI CU NERUSINARE, in acest articol. Nimeni nu sa batut cu nimeni, la faza in care doi fotbalisti unul de la Glina si unul de la Braneti au luat rosu, nu sa batut nimeni si asta o poate confirma si arbitrul partidei. Antrenorul gazdelor a fost eliminat mult mai tarziu pentru proteste, nu pentru injurii sau alte lucrui inventate de dumneavoastra ! Partida nu a fost una cu agresiuni nemaivazute, asa cum incercati dumneavoastra sa induceti in eroare !

adauga un comentariu