Să lăsăm cearta și să căutăm medaliile!

lun, 14 august 2017

Campionatul European de Handbal Under 17, ce se desfășoară în Slovacia, a ajuns într-o fază superioară, acolo unde se simte, deja, aerul tare al înălțimilor – nu se vede, încă, podiumul, dar cele opt echipe știu că el este acolo și doar o barieră mai trebuie ridicată, pentru a câștiga metalele strălucitoare.

Suntem bucuroși să spunem că și naționala noastră se află în acest grup select, care a ajuns în Main Round, după ce a obținut două victorii în Grupa C, 26-23 cu Franța și 24-21 cu Suedia, și un egal cu Cehia, 27-27. Am fost nemulțumiți de jocul fetelor noastre, în primele două partide, pentru că victoria s-a conturat abia pe final de meci și doar din cauza greșelilor și a foarte multor ratări ale adversarelor. Am așteptat meciul cu Cehia în speranța că ceva, ceva, se va schimba, că vom vedea mai multă unitate, mai multă colaborare. Dar și cu Cehia am pierdut multe atacuri, din pricina paselor greșite sau a șuturilor în afara cadrului porții. Ba mai mult, nici măcar la atacul supranumeric, adică cel cu șapte handbaliste pe semicercul advers, n-am văzut acțiuni clare și un joc colectiv. Rămân la părerea că am câștigat Grupa C doar din cauza ratărilor mult mai multe ale adversarelor, a jocului mult mai prost și mult mai încâlcit al Franței și Suediei. Ca dovadă, în disputa directă, pentru cel de-al doilea loc calificant, Franța și Suedia au terminat la egalitate, 23-23, în urma unui joc extrem de slab.

Lecția de norvegiană – Til Kampen (la lupta)!

În partea a doua a Campionatului European, care începe mâine, adversarele sunt de alt calibru și putem spune că abia acum vin adevăratele examene. Avem un avantaj că intrăm în luptă cu două puncte ca zestre, la fel ca și Norvegia, adversara noastră de marți. Prin urmare, jucăm un decisiv cu Norvegia, țară unde handbalul ține loc de religie sportivă. Doar că n-ar trebuie să ne temem așa de tare, pentru că la acest nivel de vârstă Norvegia are o strategie aparte – nu-și forțează jucătoarele, le lasă să se exprime liber, să crească frumos și fără stres. Ca dovadă, Norvegia a luat o medalie de bronz doar în 2011, pentru ca în 2013 și 2015 să se claseze cu mult în afara podiumului de premiere.

Pot să spun că tricolorele sunt capabile să câștige, dar numai dacă își doresc asta, dacă joacă pentru echipă și ca o echipă, dacă țși aduc aminte de extreme și pun și pivotul la treabă. Linia noastră de nouă metri, cu Târșoagă, Bărăbaș și Popa poate fi imbatabilă și decisivă, mai ales dacă mai intră, din când în când, și Gogârlă și-și reglează tirul pe spațiul porții norvegiene. Credem că staff-ul tehnic este mai priceput la strategii (ar fi cazul s-o și dovedească…) – să lase fricțiunile deoparte și să se gândească la oportunitatea ivită, poate peste doi ani n-o să mai avem o generație la fel de valoroasă ca asta. În ceea ce privește reproșurile, va veni și vremea lor, dar acum să ne uităm după medalii, pentru că aceste fete merită să se încoroneze! (Ionel Pană)
Programul Grupei M2, 15.08.2017
– Franța – Spania, 18:30, ora României
– România – Norvegia, 20:30
Grupa M1
– Rusia – Danemarca, 18:30
– Germania – Ungaria, 20:30

1 comentariu la "Să lăsăm cearta și să căutăm medaliile!"
  1. Geo spune:

    Dedu abia asteapta prada de la fete, o medalie sa poata baga el si acoliti lui in buzunarele proprii la greu cum face mereu in astfel de situatii. Apoi urmeaza paranda de la ….premiatii federatiei. Hai fetelor ,Dedu abia asteapta ……sa mai etaleze odata odata un premiu nesimtit ,precum leafa lui de 340 milioane vechi nrt/lunar ! Adevarat jaf !