S-a stabilit sistemul după care se retrogradează în ligile inferioare

mie, 16 ianuarie 2013

Stefanesti - Balotesti 05Întâlnirea de ieri a federaţiei cu cluburile din Liga a II-a şi a III-a a adus o serie de lămuriri în ceea ce priveşte sistemul competiţional din ligile inferioare. Astfel, din sezonul viitor, în Liga a II-a vor mai rămâne doar câte 14 echipe pe serie, ceea ce înseamnă că la finalul acestui sezon vor pica ultimele două clasate, adică locurile 12 şi 13. În aceste condiţii, Buftea va avea serios de tras pentru evitarea penultimului loc pe care îl ocupă în acest moment. Cu doar două puncte avans faţă de Farul, dar şi la doar două puncte distanţă de locul 8 ocupat de Chindia, ilfovenii se vor lupta pentru salvare cu nu mai puţin de cinci echipe!

În Liga a III-a lucrurile se anunţă şi mai complicate. Astfel, din vară se intenţionează transformarea acestui eşalon într-unul cu 4 serii a câte 18 echipe. Din acest motiv, la finalul acestui sezon vor retrograda echipele situate de la locul 11 în jos, dar şi cele mai slabe patru clasate de pe locul 10. Acest lucru nu poate să ne bucure dacă aruncăm o privire în clasamentul actual al seriei a III-a în care Tunariul şi Chiajna II au serioase probleme prin prisma locurilor pe care le ocupă, dar şi a numărului de puncte pe care îl au. Asta ca să nu mai vorbim că Voluntariul și Cernica sunt cele mai amenințate de spectrul periculosului loc 10. O decizie privind noul sistem competițional din Liga a III-a se va lua pe 23 ianuarie în cadrul ședinței Comitetului Executiv

2 de comentarii pentru "S-a stabilit sistemul după care se retrogradează în ligile inferioare"
 1. pleasc spune:

  4X18=72
  6X9=54
  54+2=56 inlcuzand echipele de pe locul 10
  56-6 (echipele care promoveaza)=50
  50+21 (castigatoarele de baraj)=71
  71+4 (retrogradatele din L2)=75
  75 diferit de 72.
  Matematica si ilfovsport

 2. IIlfovSport spune:

  Draga pleasc, iti apreciem valoroasa contributie matematica, dar noi stam bine la acesta capitol. In schimb, FRF are probleme, fiindca ei au facut acest anunt.
  Vezi ce scrie pe siteul lor?

  „Drept urmare, la finele sezonului competițional 2012-2013, din campionatul Ligii a 3-a ar urma să retrogradeze formațiile care se vor clasa pe locurile 11, 12 și 13, precum și patru dintre cele șase echipe care vor încheia competiția pe locul 10.”